Härligt fjällboende med lugnt läge nära spår och leder.

I Skarvliden, mitt emellan Tänndalen och Funäsdalen, ligger detta rejäla timmerhus med bergvärme och anor från 1600- och 1700-talet.

Här finns det mesta man behöver för en fin vistelse i fjällen; garage, skotergarage, vedeldad bastu, vedeldad badtunna, altan och ett inglasat uterum.
I själva boningshuset finns 4 möjliga sovrum om ett par väggar sätts upp i gillestugan respektive i allrummet på övre plan. Dessutom går det att göra ett femte sovrum om det stora hobbyrummet/skotergaraget, med golvvärme, inreds. Med så många möjliga sovrum/gäster är det fint att huset rymmer en relaxavdelning med dusch och bastu, ett badrum med dusch och WC, 2 separata WC samt rymligt allrum och gillestuga – båda med öppen spis. Notera att det övre planet inte ingår i boarean men är fullt användbart.

Huset säljs med en hel del inventarier så man kan enkelt flytta rakt in och börja njuta av sin vistelse i fjällen – oavsett om den är permanent eller då och då.

Fint preparerade skidspår går precis i närheten – ca 100 m bort, i slutet av Skarvlidsvägen. Anslutningsled, till den större skoterleden som går raka vägen upp på kalfjället, finns också. På gångavstånd finns en kvällsöppen restaurang med synnerligen god mat. Annars är detta ett hus där man gärna stannar hemma, badar i bastu och badtunna, lagar egen mat och myser efter en aktiv dag ute på fjället.

TITTA gärna på 360-graders- vyn under "Länkar".

Planlösning

Antal rum: 5 varav 1-4 sovrum
Boarea: 137 m². Areauppgifter enligt uppmätning 2021


Välkommen in i detta mycket trivsamma hus med massiva vitpigmenterade furugolv, om inget annat anges, synliga takbalkar och vitlaserad träpanel i taken. Väggkulörer och tapeter har valts med omsorg för att passa timmerstommarna med anor från både 1600- tal och 1700-tal.
Nedre planet har klinkergolv och vattenburen golvvärme i alla rum, även i hobbyrummet.

*** ENTRÉPLAN ***
ENTRÉ: Härifrån går man både upp och ner samt in och ut till både allrum och kök. Praktiskt plastmatta på golvet och pärlspont i svagt, svagt ljusblått på väggarna.

KÖK: Lantkök med matplats för 2-4 personer och utsikt ner mot Funäsdalsberget. Här finns vedspis, elspis med häll och ugn samt helintegrerad kyl/frys och diskmaskin. Ljusgrå luckor, pärlspont i svagt, svagt grönt samt träliknande plastmatta på golvet.

ALLRUM: Rymligt allrum med plats för både sittgrupp och matsalsmöbel och en öppen spis mitt i. Vit tapet med ljusgrått mönster.

SOVRUM 1: Detta rum har extra högt i tak, fönster i två väderstreck samt bra förvaring i 2 dubbelgarderober. Dessutom finns ytterligare 2 garderober i den lilla passagen utanför. Väggar med vitlaserad träpanel.

BADRUM: Helkaklat badrum med dusch bakom vikbara glasdörrar, handfat med förvaring ovanför och under, WC samt vädringsfönster.

Utgång till altanen samt det inglasade uterummet med uteplats utanför.

*** NEDRE PLAN ***
GILLESTUGA: Mysigt rum med öppen spis, infällda spotlights i taket och en liten bardisk med vinkylare inunder. Väggar med tapet/bröstpanel.

RELAX: Helkaklat rum med bubblande badkar i hörnformat, rymlig dusch bakom glasvägg samt bastu för ca 4 personer.

TVÄTTSTUGA: Tvättmaskin, torktumlare samt ho för handtvätten. Här finns även bergvärmeanläggningen. Kaklade väggar.

WC: Separat WC med handfat. Målad vävtapet.

HALL: En given ingång efter ett t.ex. en stund i badtunnan. 2 garderober, frysskåp och plats för ytterkläder.

MATKÄLLARE: Osedvanligt fräsch matkällare som dessutom har en klimatanläggning för exakt temperaturreglering.

HOBBYRUM/SKOTERGARAGE: Här trivs både snickaren och skotern fint på dryga 25 m² med fönster i två väderstreck och betonggolv med vattenburen värme. Om behov finns kan detta göras om till ett, eller kanske två, bra sovrum.

*** ÖVRE PLAN ***
Detta plan ingår inte i boarean på grund av att takhöjden bara är 1,82 m. Om takhöjden varit 1, 90 m hade boarean varit ca 35 m². Men våningsplanet är fullt användbart och tas därför med i denna beskrivning.

ALLRUM/SOVRUM: Perfekt TV-rum eller som sovrum om en extra vägg sätts upp.

SOVRUM: Här ryms gott och väl 4 sängar. Två finns redan på plats liksom utsikten mot Skarvarna.

WC: Bra med WC och handfat även på detta plan.

KATTVINDAR: Två bra förvaringsvindar.

*** INVENTARIEFÖRTECKNING ***
- Köksbord, 2 stolar, 2 pallar och liten köksö på hjul
- Matsalsbord m 2 iläggsskivor och 4 stolar
- Soffa, fåtölj och soffbord
- Sidobord och skänk/byrå
- Dubbelsäng, 2 x 90 cm,
- 2 sängbord
- Bäddsoffa, 2 snurrfåtöljer m fotpallar, 2 barstolar
- 2 sängar, 80 cm, byrå, skrivbord samt stol
- Bäddsoffa och mindre schäslong
- Vägghyllor, småbord, sittpuff
- Hyllor i matkällare och på kattvind
- Armatur (ej kristallkronor)
- Gardiner, persienner samt de flesta mattor
- En del tavlor och prydnadssaker
- Porslin för ca 8 personer
- Husgeråd, brödrost, vattenkokare mm
- Möbler i och vid uterummet
- En del verktyg/maskiner i hobbyrummet.


Byggnad

Typ av byggnad: 2 ½ plan i souterräng
Boarea: 137 m²
Biarea: 25 m²
Byggnadsår: 2006
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.
Stomme: Trä
Fasad: Timmer
Fönster: 2-glasfönster isoler
Bjälklag: Trä
Grundmur: Lättklinker
Tak: Betongtegel
Grundläggning: Platta på mark
Uppvärmning: Bergvärme, vattenburen värme
Ventilation: Självdrag
TV: Antenn och parabol. Box ingår inte.
Bredband: Fiber.
Renoveringar: .
2020: Ny spis och fläkt.
2020: Klimatanläggning i matkällaren.
2020: Nya tapeter i övre allrum.
2019: Nytt expansionskärl.
2017: Inglasning av uterum.
2017: Dränering och ommålning matkällare.
Ca 2015: Ny kyl/frys, diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare.
2013: Ny bergvärmepump.


Övriga byggnader: .
Fristående garage om ca 18 m²
Vedeldad bastu
Vedbod
Badtunna

Rum

klsdksl

klfkffaj

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd: Utförd
Datum: 2021-02-17
Primärenergital: 98

Ekonomi

Pris: 5 200 000 kr
Taxeringsvärde: 2 676 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 2 188 000 kr
Värdeår: 2006
Summa inteckningar: 1 880 000 kr
Driftkostnad: 34 410 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 21 635 kr
 • Vatten/avlopp: 7 200 kr
 • Renhållning: 775 kr
 • Sotning: 600 kr
 • Väg/Samfällighetsavgift: 4 200 kr

I "Uppvärmning" ingår även kostnaden för hushållsel samt el-abonnemang på 25A. Årlig förbrukning av el är 12 773 kWh. Samfällighetsavgiften avser vägunderhåll och snöröjning av gemensamma vägar. Den är extra hög i år pga all snöskottning förra året. Kostnaden för snöröjning av den egna infarten tillkommer, ca 1 875 kr/år, liksom kostnaden för försäkring. Kontakta mäklaren för en personlig boendekostnadskalkyl.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 488 000 kr
 • Småhusbyggnad: 2 188 000 kr
 • Tomt, uteplats

  Tomtarea: 1 174 m²
  Övrigt: Naturtomt
  Uteplats: Altan om ca 15 m² med vacker utsikt ända ner till Funäsdalsberget. Uteplats med trätrall invid det inglasade uterummet.
  Parkering: P-plats för 1-2 bilar på infarten samt för 1 bil i garaget.

  Närområde

  Skarvliden ligger mitt emellan Funäsdalen och Tänndalen i området Hållan. Här har längdåkarna tillgång till totalt 30 mil preparerade skidspår – transitspår till Nordic-Ski-spåren passerar ca hundra meter från huset. Skotern kan man köra direkt från tomten och ut på områdets anslutningsled och vidare upp till den större leden ca 1 km bort. Har man ingen egen skoter finns en skoteruthyrning på högsta Hållan dit det är ca 1,5 kilometer. Totalt finns 60 mil skoterleder i området. Utförsåkarna har tillgång till alpinanläggningarna i Funäsdalen, Tänndalen, Ramundberget, Kappruet och Kröket. Totalt sett har man inom 3 mils radie 135 nedfarter och 40 liftar – allt på ett skidpass. Skidbussen är ett enkelt sätt att ta sig runt i dalgångarna oavsett om man åker på längden eller tvären.

  Sommartid hittar man fint fiske, kanotvatten och fina bad i både fjällsjöarna och i Ljusnan. För fjällvandraren finns förstås obegränsat med turmöjligheter – det är bara att öppna dörren och gå ut på fjället. Cyklisterna får också sitt med 45 mil cykelleder i fjällmiljö att utforska.

  I Fjällkällan, en knapp kilometer bort om man inte genar genom skogen, finns en kvällsöppen restaurang. Här vankas det makalöst god mat så krogen är väl värd ett besök.

  Från huset är det drygt 5 km till Funäsdalen. Där finns, förutom alpinanläggningen och gondolbanan, all tänkbar service: hälsocentral, apotek, tandläkare, livsmedelsbutiker, sport- och klädbutiker, inredningsbutiker och byggvaruhandel, restauranger, bensinstationer, systembolag mm.

  FUNÄSFJÄLLEN är samlingsnamnet för orterna i västra Härjedalen, dvs (i bokstavsordning): Bruksvallarna, Fjällnäs, Funäsdalen, Ljusnedal, Messlingen, Ramundberget, Tänndalen och Tännäs.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser: Byggnadsplan Detaljplan
  Rättigheter last: Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2361-13/35.2
  Gemensamhetsanläggningar: Härjedalen Funäsdalen GA:26: Vägar, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning. Härjedalen Funäsdalen GA:27: Grönområden.
  Härjedalen Funäsdalen GA:142: Väg och parkeringsplatser.

  Övrigt, vägbeskrivning

  Vägbeskrivning

  Från Funäsdalen: Kör riksväg 84 ca 5 km västerut, mot norska gränsen. Sväng vänster vid skylt mot Skarvliden (ca 300 m efter Grönländaren). Kör Skarvlidsvägen ca 600 m. Huset är det näst sista på höger hand innan vändplanen.

  Bilder

  Bo nära spår, leder och kalfjäll. Utsikt ner mot Funäsdalen. Gediget timmerhus med vinklar och vrår. Fasad i sydväst. Garage är fint att ha. Vi går runt till andra sidan. Trappa mellan garage och bostadshus. Altan med morgon- och förmiddagssol. Vedbod, vedeldad bastu och badtunna. Barfred/farstukvist i Härjedalsstil. Vi går in! Bra med både vedspis och elspis. Matplats med ... ... utsikt ner mot Funäsdalsberget. Lantligt. Allrum med vy mot kök och entré. Synliga balkar och riktiga trägolv. Öppen spis/kamin. Passage med utgång till ... ... altan. In och till höger... ... till sovrum 1. Härlig rymd. Bra förvaring. Badrum vägg-i-vägg. Inglasat uterum. Via allrummet mot entrén ... ... där man går både upp och ner. Övre plan, ingår inte i boarean. Här kan 4 enkelsängar rymmas. WC och allrum med bäddsoffa. Vi går går ned till nedre plan. Gillestuga. Kanske blivande sovrum? Liten bar med vinkylare inunder. Relax med dusch, bubblande kar och ... ... bastu. Separat WC. Rymlig tvättstuga. Nedre hall med ingång dels till ... ... matkällare, dels till ... ... rymligt hobbyrum/skotergarage med golvvärme. Bra läge mitt emellan ... ... Tänndalen och Funäsdalen. Skidspår går där vägen slutar. Fasad i sydväst. Fasad sydväst Fasad i nordväst Fasad nordost Fasad sydost Entréplan. Nedre plan. Övre plan. Ingår inte i boarean.

  Karta