Läckra etagelägenheter i parhus invid backar och spår

SAMTLIGA LÄGENHETER ÄR NU BOKADE OCH VÄNTELISTAN ÄR FULLTECKNAD.

Mitt i Funäsdalen med utsikt mot Skarvarna, Funäsdalsberget och Anåfjället uppförs nu en liten "by" med modernt utformade parhus med inslag av genuin Härjedalsstil. Här får man ett optimalt fjällboende med skidspår vid tomtgränsen och slalombackarna på bekvämt - och säkert - gångavstånd tack vare gångtunneln under Vallarvägen. Lägg till närheten till restauranger och affärer samt det soliga läget högt upp på åsen så blir läget snudd på oslagbart.

I dessa väldisponerade lägenheter bor 6-8 personer väldigt gott på två plan, nästan som i egen stuga – och utan grannar ovanpå. Lägenheterna har 3 sovrum, fullt utrustat kök, badrum med bastu och tvättmaskin/torktumlare, WC, kamin, torkskåp, skidförråd och egen p-plats. Sällskapsytorna är väl tilltagna med kök och allrum i öppen planlösning och extra högt i tak. Och som pricken över i; utgång till en härlig balkong om ca 8 m² med i huvudsak sydvästläge. Dessutom har föreningen en gemensam vallabod och avspolningsplats för cyklar.

Totalt uppförs 36 lägenheter i 18 hus vilka kommer att vara klara för inflyttning slutet av oktober 2021, julen 2021 eller till sportloven 2022. Längst ner på sidan 2 i Kostnadskalkylen framgår vilka hus som blir färdiga vid de olika tidpunkterna.

NOTERA! Kostnadskalkylen är nu har nu granskats och godkänts av Boverkets intygsgivare. Inom kort kommer tecknandet av förhandsavtal därmed att påbörjas. Dokumentet Köpprocessen har uppdaterats.

NOTERA! Interiörbilder och exteriörbilder med blivande hus är arkitekt-renderingar. Avvikelser från verkligheten kan förekomma. Det finns en bild med panelen efter interiörbilderna av de högra lägenheterna. Tänk på att det är en detaljbild och att kulören kan upplevas mörkare när panelen sitter i ett helt rum.

BYGGFÖRETAGET
Husen byggs av Trångsvikens Bygg AB - ett väletablerat företag som förra året firade 30 år. Företaget har 50 anställda, finns i Östersund och har stor erfarenhet av byggprojekt i Härjedalen. Så sent som 2019 färdigställdes 7 snarlika parhus i Osthang i Ramundberget och till denna jul flyttar ytterligare 10 lägenhetsinnehavare in i sina parhus mitt i Ramundberget.

Planlösning

Antal rum: 4 varav 3 sovrum
Boarea: 70 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Nej

Etagelägenheter i 2 plan.

Grått är flott! Dessutom ger grå kulörer en mysig och ombonad känsla. Allt detta har man förstås beaktat i detta moderna och trivsamma fjällboende. Väggarna är om inte annat anges, klädda med betsad slätspont i "stengrått", vilken också sitter i taket på det övre planet. Dörrar, foder och fönsternischer är mörkgrå och däremellan finns ett kök med släta luckor i samma kulör. Lägg till granitkeramikplattor i kulören "Härjedalen Grå" så är den grå paletten komplett. Golven, däremot, är av naturell eller vitlaserad ek som bryter av fint.

NOTERA! Lägenhetsnummer finns i "Situationsplan" under "Dokument och Länkar". Varje hus har en A och en B-lägenhet. A är alltid till vänster sett ifrån entrédörren.
PLACERING AV HUSEN: Se "Situationsplan". På bilderna/illustrationerna är de inte exakt placerade.

ENTRÉ: Stor välkomnande entré med gott om plats för alla skidkläder, pjäxor, hjälmar, vandringskängor mm som en aktivt sällskap kan behöva. Dessutom finns ett förråd under trappan till övervåningen samt ett torkskåp.

SOVRUM 1: Sovrum för 1-3 personer beroende på vilken typ av säng som väljs. 1 garderob.

SOVRUM 2: Ett givet rum för dubbelsängen. Skjutdörrsgarderob, 1 låsbart ägarskåp och 1 städskåp.

BADRUM/TVÄTT/BASTU: Kombinerat rum för dusch och tvätt och tork. Handfat med förvaring inunder, spegel med belysning, handdukstork, WC och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Dusch bakom vikbara glasväggar. Granitkeramikplattor på golvet och på två av väggarna - där duschen är. De två andra väggarna är klädda med stengrå slätspont.

ALLRUM/KÖK: Direkt när man kommer upp för trappan möts man av härlig rymd, högt i tak och utsikt upp mot slalombackarna eller bort mot Skarvarna. Här sitter man gott och umgås, tittar på TV eller kanske bara njuter av värmen från kaminen. De gråa tonerna fortsätter förstås i köket med grå köksluckor, svart-grå bänkskiva och grå granitkeramikplattor däremellan. Maskinparken är i rostfritt och består av; kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, diskmaskin samt mikrovågsugn. Utgång till balkongen

BALKONG: Nästan som ett extra rum är den härliga balkongen om ca 8 m², som nås från allrummet/köket. Lätt som en plätt att bära ut maten om man vill äta ute med lite fjäll-luft som extra krydda.

SOVRUM 3: Här sover 2-3 personer gott om två kan samsas i en 120 cm bred underslaf. 1 garderob.

WC: Bra med WC och handfat även på detta plan. Vädringsfönster.

Byggnad

Typ av byggnad: Parhus i 2 plan
Boarea: 70 m²
Biarea: 1 m²
Byggnadsår: 2021
Fönster: 3-glasfönster
Uppvärmning: Bergvärme, vattenburen golvvärme
Ventilation: Mekanisk med värmeåtervinnning
TV: Förberett för fiber. Anslutningsavgiften betalas av köparen.
Bredband: Mobilt bredband fungerar bra. Förberett för fiber. Anslutningsavgiften betalas av köparen.

Övriga byggnader: Till varje lägenhet hör ett skidförråd om ca 1 m². Förrådet har två delar; en för ägarna och en för eventuella hyresgäster.

Föreningen har en gemensam vallabod med avspolningsplats för cyklar på gaveln.

Energideklaration

Utförd: Ej utförd

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 1-36 i Brf Funäsdalsporten 1
Pris: 2 675 000 kr - 2 775 000 kr
Avgift: 2791 kr/mån
Driftkostnad: 1 167 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 1 167 kr

I "uppvärmning" ingår även hushållsel samt del av el-abonnemang. Kostnaden för hemförsäkring tillkommer. Köparen ska låta teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Andel i förening: 2.78%

Uteplats, parkering

Alla lägenheter har en balkong om ca 8 m², belägna mestadels i sydväst men några i nordväst.

Parkering: 1 p-plats per lägenhet ingår i avgiften. Motorvärmare finns. Dessutom har föreningen flera gästparkeringar. Elen till motorvärmaren betalas av respektive lägenhetsinnehavare.

Närområde

FUNÄSDALSBERGETS ALPINOMRÅDE
Från lägenheten är det bara att gå rakt ut, genom gångtunneln och ta Röstbergsliften upp på toppen av berget. Ett alternativ är att stiga av halvvägs och antingen åka ner till Gondolbanan eller till Kåvan Express. Den senare är en blixtsnabb 6-stolslift, som på några minuter tar en upp på toppen av berget. Liftens skyddade läge gör att den ofta är den enda liften i hela Funäsfjällen som har öppet vid hårt väder. Från toppen har man en hänförande utsikt över västra Härjedalens fjällmassiv och ända in i Norge. Här ansluter även den nya gondolbanan som gör att man nu kan åka skidor ända ner till Funäsdalens by och sedan enkelt ta sig upp igen. Blir man sugen på att hoppa finns Funäsparken med hopp, rails och allt där emellan för alla typer av parkåkare: från den erfarne jibbern till nybörjaren.

Funäsdalsberget erbjuder fantastisk skidåkning i några av Sveriges bästa och längsta pister. Med över 300 meters fallhöjd (högsta i Funäsfjällen) finns här skidåkning med både branta och svåra partier som kräver lite mer, långa härliga sluttningar och roliga skogspartier.

FUNÄSDALEN MED OMNEJD
I Brf Funäsdalsporten 1 bor man både back- och spårnära samtidigt som man på gångavstånd har tillgång till Funäsdalens centrum med flera affärer, restauranger och annat trevligt. Är man hungrig och lite lat fortsätter man normalt bara Berggatan västerut ett hundratal meter till nummer 8 där restaurangen med samma namn serverar riktigt god hemlagad mat. Notera att restaurangen denna säsong är stängd. Är man mindre lat och har ork kvar efter en heldag utomhus finns ett stort gym och även ett elbelyst skidspår ca 300 m från lägenheterna.

För den som vill ha lite variation i utförsåkningen har man på ett skidpass även tillgång till anläggningarna i Tänndalen, Ramundberget, Kappruet och Kröket. Skidbussen, som stannar precis ovanför husen vid Vallarvägen, är ett enkelt sätt att ta sig runt i dalgångarna.

Längdåkarna har tillgång till totalt 30 mil preparerade skidspår - Nordic-Ski-spåren går vid tomtgänsen och vid idrottsplatsen, tvärs över Åsarvägen, finns även ett elljusspår. Lite längre bort, på andra sidan Ljusnan, går en skoterled för anslutning upp på fjället. Totalt finns 60 mil skoterleder i området.

Sommartid hittar man fint fiske, härliga badklippor och kanotvatten i Ljusnan och i Funäsdalssjön. För fjällvandraren finns förstås obegränsat med turmöjligheter och cykelentusiasten har 45 mil MTB-cykelleder i fjällmiljö att utforska.

Förening

Föreningsnamn: Brf Funäsdalsporten 1
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 769638-7302
Äkta/oäkta förening: Äkta
Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2020-05-22.
Äger föreningen marken: Ja
Antal lägenheter: 36
Parkering: Föreningen tillhandahåller p-platser till samtliga lägenheter.
Pantsättningsavgift: 473
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Ja
Gemensamma utrymmen: Föreningen kommer att ha en gemensam vallabod samt en cykeltvätt.

Övrigt, vägbeskrivning

Vägbeskrivning

I östra Funäsdalen/riksväg 84: kör in på Vallarvägen vid skyltning mot Bruksvallarna och Ramundberget. Kör ca 600 m uppför backen. Sväng höger på Åsargatan samt ta första höger vid skylt Funäsdalsporten. Där kommer husen att byggas på både vänster och höger sida.

Bilder

Optimalt fjällboende! Husnummer = lägenhetsnummer + A eller B. Som en egen stuga. Allrum i A-lägenhet, dvs vänster lägenhet. Allrum i A-lägenhet. Sovrum i A-lägenhet. Badrum A-lägenhet. Entréplan. Lägenhet A till vänster, B till höger. Övre plan. Lägenhet A till vänster, B till höger. Allrum i B-lägenhet, dvs höger lägenhet. Allrum i B-lägenhet. Sovrum i B-lägenhet Badrum B-lägenhet. Detaljbild av stengrå slätspont. Gångtunnel till backarna. Härlig vinter i Funäsdalen. Vackert på sommaren också. Välkommen till Brf Funäsdalsporten 1.

Karta