Sugen på att flytta till Funäsdalen? Eller bara besöka då och då? Nu uppförs 36 st lägenheter mitt i byn där de köpare som väljer att skriva sig i Funäsdalen ges en riktigt bra "inflyttningsrabatt". Vill man nyttja lägenheten för fritidsboende går det förstås lika bra. Rabatten ges till max 12 lägenheter. Läs mer i 'Rabatt/Villkorslån' under 'Dokument'.

LEDIGA LÄGENHETER 21 SEPTEMBER: 1B, 5B, 5D, 8A och 9B. Notera att 8A och 9B endast är för permanentboende.

Lägenheterna upplåts med bostadsrätt och kommer att ligga med högt soligt läge och utsikt mot Skarvarna, Funäsdalssjön, Funäsdalsberget och Anåfjället. Här får man ett optimalt boende i en genuin fjällby med gångavstånd till skidspår, slalombackar, restauranger, affärer, förskola, grundskola, gym, skidbuss, busstation etc - ja man har faktiskt gångavstånd till all service i byn och avsaknaden av bilköer är snudd på total. Här är det dessutom enkelt att kombinera familj och ett rikt friluftsliv med jobb på distans eller på plats. Att bo i Funäsdalen är helt enkelt ett gott liv - oavsett om det är permanent eller då och då!

Brf Röstbergsgårdarna består av 9 stycken 2-planshus som skapar en trevlig gårdskänsla. Varje hus innehåller 4 st lägenheter utförda med permanentbostadsstandard. Alla lägenheter har tvättmaskin, balkong eller uteplats och i de större lägenheterna, från 75 m² och uppåt, finns bastu. Lägenheterna på de övre planen har möjlighet att installera kamin. Till varje lägenhet hör ett bra förråd samt möjlighet att hyra ytterligare förråd. P-platser med motorvärmaruttag och laddplats finns att hyra. Föreningen kommer att ha en gemensam vallabod, cykelförråd och cykeltvätt.

Föreningen består av 2:or om 35 m², 3:or om 53 m², 4:or om 75 m², 4:or om 85 m² samt 5:or om 96 m² inkl. en liten uthyrningsdel ca 16 m².
Priset, exklusive rabatt, varierar med storleken: 1 775 000 kr, 2 475 000 kr, 3 175 000 kr, 3 475 000 kr samt 3 875 000 kr.
Avgiften per månad är mellan ca 1 400 kr och 3 800 kr beroende på storlek.
Kostnaden för el och uppvärmning är beräknad till mellan ca 700 kr och 1 400 kr.
I 'Lägenhetsöversikt' under 'Dokument' ges en kort översikt.

Plan- och fasadritningar finns nu under "Dokument". I rubriken anges husnummer samt vilka lägenhetsstorlekar som finns i respektive hus, t.ex. "Hus 2. 85m² o 53m²" Det finns en storlek av varje på nedre plan och en storlek av varje på övre plan. I hus 2 ligger alltså lägenhet 2A (85 m²) och 2B (53 m²) på nedre plan och lägenhet 2C (85 m²) och 2D (53m²) på övre plan. Strukturen gäller samtliga hus. Likaså gäller att lägenhet A alltid ligger till vänster på nedre plan sett från entrésidan och B till höger, på övre plan ligger C till vänster och D till höger. Lägenhetsnumren står även i en liten ruta på själva planritningarna ungefär i entrén.

I månadsavgiften ingår föreningens gemensamma kostnader som t.ex: VA, sophantering, fastighetsförsäkring, gemensam el, vägunderhåll och snöröjning.

För detaljerad information om avgifter, andelstal, lägenhetsnummer, våningsplan, och husnummer mm, se sid 15 i "Kostnadskalkyl" under "Dokument".

Bygglov är inlämnat och inflyttning planeras att ske i 3 etapper; Kvartal 1, kvartal 2 och kvartal 3 2023.

TITTA HÄR! Under 'Länkar' finns en 360°-vy där man ser precis var Brf Röstbergsgårdarna kommer att ligga samt hur bygget i grannföreningen fortskrider.

Husen byggs av Trångsvikens Bygg AB - ett väletablerat företag med över 30 år på nacken. Företaget har 50 anställda, finns i Östersund och har stor erfarenhet av byggprojekt i Härjedalen. I Funäsfjällen har 30 st lägenheter i 3 olika projekt färdigställts i Ramundberget och på granntomten uppförs just nu 36 st lägenheter i Brf Funäsdalsporten.

Planlösning

Antal rum 4 varav 1-4 sovrum
Boarea 75 m².
Hiss Nej

Här bor man fint med allrum/kök I öppen planlösning, stora fönsterpartier och utgång till antingen balkong eller uteplats. Köken är fullt utrustade och har släta grå luckor i samma kulör som innerdörrar, garderobsdörrar och fönsterfoder. I den grå skalan går även fondväggarna med liggande slätspont som sitter i allrum/kök och sovrum - övriga väggar är vitmålade. Mitt i allt ihop piggar fönsterspröjsen i guldockra upp. Hallen, och gäst-WC om sådan finns, har grå slätspont på alla väggar liksom golv av granitkeramik. Tack vare vattenburen golvvärme slipper man radiatorer och de fina ekgolven i alla rum kommer verkligen till sin rätt. Badrummen har dusch bakom frostad glasvägg, handfat med förvaring inunder, WC, handdukstork, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, helkaklade väggar i vitt samt granitkeramikgolv. Alla lägenheter, utom 35 och 53 m², har bastu samt en gäst-WC med handfat och WC.

I "Byggnads- & rumsbeskrivning" under Dokument framgår utrustning och utförande i detalj.

NOTERA: Interiörbilderna är arkitektrenderingar och avvikelser från verkligheten kan förekomma. Kända avvikelser är att fönsterspröjsen är guldockra och inte grå, likaså saknas de grå fönsterfodren. Kaminen är tillval och kan endast beställas till lägenheterna på övre plan.

Byggnad

Typ av byggnad 2 plan
Boarea 75 m²
Biarea 5 m²
Byggnadsår 2022-2023
Fönster 3-glasfönster
Uppvärmning Bergvärme, vattenburen golvvärme
Ventilation Mekanisk med värmeåtervinnning
TV Förberett för fiber. Anslutningsavgiften betalas av köparen.
Bredband Förberett för fiber. Anslutningsavgiften betalas av köparen.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1A-9D i Brf Röstbergsgårdarna
Pris 1 775 000 kr - 3 875 000 kr
Driftkostnad 765 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 765 kr

Driftskostnaden varierar mellan 765 kr/mån och 1 408 kr/månad beroende på lägenhetsstorlek. Kostnaden avser hushållsström inkl. eget abonnemang samt uppvärmning, vilken debiteras efter schablon. Notera att kostnaden kan komma att variera beroende på nyttjande, utveckling av elpriser mm.

Uteplats, parkering

Balkong om ca 3 respektive ca 7 m².
Uteplats om ca 5 respektive ca 10 m².

Parkering 1 p-plats med motorvärmare och laddplats finns reserverad per lägenhet. Dessutom finns gästparkeringar. P-platsen kostar 275 kr/månad.

Närområde

I Brf Röstbergsgårdarna bor man både back- och spårnära samtidigt som man på några minuter går till Funäsdalens centrum med flera affärer, restauranger och annat trevligt. Förskola finns i kvarteret bredvid och skolbarnen går med fördel själva till skolan där eleverna tack vare skidbacken utanför kan ta sig ett par åk på en långrast.

Funäsdalsberget erbjuder fantastisk skidåkning i några av Sveriges bästa och längsta pister. Med över 300 meters fallhöjd (högsta i Funäsfjällen) finns här skidåkning med både branta och svåra partier som kräver lite mer, långa härliga sluttningar och roliga skogspartier.

För den som vill ha lite variation i utförsåkningen har man på ett skidpass även tillgång till anläggningarna i Tänndalen, Ramundberget, Kappruet och Kröket. Skidbussen, som stannar i korsningen Åsargatan/Vallarvägen, är ett enkelt sätt att ta sig runt i dalgångarna.

Längdåkarna har tillgång till totalt 30 mil preparerade skidspår - Nordic-Ski-spåren går vid tomtgänsen och vid idrottsplatsen, tvärs över Åsargatan, finns även ett elljusspår och utegym. Lite längre bort, på andra sidan Ljusnan, går en skoterled för anslutning upp på fjället. Totalt finns 60 mil skoterleder i området.

Sommartid hittar man fint fiske, härliga badklippor och kanotvatten i Ljusnan och i Funäsdalssjön. För fjällvandraren finns förstås obegränsat med turmöjligheter och cykelentusiasten har 45 mil MTB-cykelleder i fjällmiljö att utforska.

Ett stort dygnet-runt-gym finns i närheten och en paddelbana öppnar i byn denna jul. Yoga, simhall, museum, bibliotek, sommarmarknader, konserter, filmfestivaler, teatrar, konstrundor, mysoxsafari etc. finns också att sysselsätta sig med.
Eller så sätter man sig bara på en fjällsluttning och bara njuter av tillvaron 😉

FUNÄSDALSBERGETS ALPINOMRÅDE
Från lägenheten är det bara att gå Åsargatan ca 150 norrut, genom gångtunneln och ta Röstbergsliften upp på toppen av berget. Ett alternativ är att stiga av halvvägs och antingen åka ner till Gondolbanan eller till Kåvan Express. Den senare är en blixtsnabb 6-stolslift, som på några minuter tar en upp på toppen av berget. Liftens skyddade läge gör att den ofta är den enda liften i hela Funäsfjällen som har öppet vid hårt väder. Från toppen har man en hänförande utsikt över västra Härjedalens fjällmassiv och ända in i Norge. Här ansluter även gondolbanan som gör att man nu kan åka skidor ända ner till Funäsdalens by och sedan enkelt ta sig upp igen. Blir man sugen på att hoppa finns Funäsparken med hopp, rails och allt där emellan för alla typer av parkåkare: från den erfarne jibbern till nybörjaren.Förening

Föreningsnamn Brf Röstbergsgårdarna
Organisationsform Bostadsrättsförening
Organisationsnummer 769640-0618
Äkta/oäkta förening Äkta
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 36
Pantsättningsavgift 476
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Gemensamma utrymmen Komplementsbyggnad med cykelförvaring, vallabod, förråd för uthyrning samt teknikrum.

Övrigt, vägbeskrivning

Vägbeskrivning

I östra Funäsdalen/riksväg 84: kör in på Vallarvägen vid skyltning mot Bruksvallarna och Ramundberget. Kör ca 600 m uppför backen. Sväng höger på Åsargatan. Kör förbi Funäsdalsporten, där det byggs parhus just nu, så ser ni tomten på höger hand där Brf Röstbergsgårdarna kommer att uppföras.

Bilder

Bo mitt i härliga Funäsdalen...
Bo mitt i härliga Funäsdalen...
... i trivsamma 2-planshus.
... i trivsamma 2-planshus.
Allrum i lägenhet 2C. Avvikelser från verkligheten kan förekomma.
Allrum i lägenhet 2C. Avvikelser från verkligheten kan förekomma.
Allrum med vy mot köket, lägenhet 2C. Avvikelser från verkligheten kan förekomma.
Allrum med vy mot köket, lägenhet 2C. Avvikelser från verkligheten kan förekomma.
Sovrum. Avvikelser från verkligheten kan förekomma.
Sovrum. Avvikelser från verkligheten kan förekomma.
Badrum. Avvikelser från verkligheten kan förekomma.
Badrum. Avvikelser från verkligheten kan förekomma.
Brf Röstbergsgårdarna.
Brf Röstbergsgårdarna.
Samma vy vintertid.
Samma vy vintertid.
Bo vid stjärnan.
Bo vid stjärnan.
Situationsplan.
Situationsplan.
Förskolan ligger i kvarteret bredvid. Notera de preparerade skidspåren till höger.
Förskolan ligger i kvarteret bredvid. Notera de preparerade skidspåren till höger.
Vy från toppen av berget.
Vy från toppen av berget.
Varmt välkomna till Funäsdalen och hela Funäsfjällen!
Varmt välkomna till Funäsdalen och hela Funäsfjällen!

Karta