NY LÄGRE BELÅNINGSGRAD: 5 750 kr/m²! Inflytt i december 2023. Soligaste läget i byn har man i Brf Vy Funäsdalen. Här bor man högst upp på höjden med sol från morgon till kväll och utsikt mot både Anåfjällen, Funäsdalberget och Skarvarna. Skidspåren går bokstavligen vid tomtgränsen och till skidbackarna går man på ett par minuter. På gångavstånd finns också restauranger, affärer, förskola, grundskola, gym, skidbuss, busstation etc - ja man har faktiskt gångavstånd till all service i byn. Här är det dessutom enkelt att kombinera familj och ett rikt friluftsliv med jobb på distans eller på plats. Att bo i Funäsdalen är helt enkelt ett gott liv - oavsett om det är permanent eller då och då! Betänk gärna att detta är det sista projektet under överskådlig framtid med så här centralt och vackert läge.

NOTERA! Belåningsgraden kommer att sänkas från 9 000 kr/m² till 5 750 kr/m² tack vare att föreningens lån har sänkts med drygt 6 600 000 kr. Det innebär att föreningens räntekostnader kommer att bli lägre liksom nettoskuldsättningen per lägenhet. Samtliga lägenheter tillträder i december 2023.

Fram till ca 30 november kan man teckna förhandsavtal. Därefter tecknas upplåtelseavtal så snart den ekonomiska planen är registrerad.

Brf Vy Funäsdalen består av 8 stycken 2-planshus placerade så att det bildas små trevliga gårdar. Totalt finns 30 st lägenheter; 16 st om 80 m² och 14 st om 55 m². Varje hus innehåller 4 st lägenheter med både en stor och en mindre lägenhet på varje plan - så här finns alla möjligheter att hitta sin favoritlägenhet. För ordningens skull bör tilläggas att hus 1 bara har 2 lägenheter, båda 80 m². Alla lägenheter har bastu, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, balkong eller uteplats samt fiber installerat och klart. Lägenheterna på de övre planen har möjlighet att installera kamin som tillval. Till varje lägenhet hör ett bra förråd och varje lägenhet har tillgång till en P-plats. Dessutom finns laddplatser och gästparkeringar. Föreningen kommer att ha en vallabod och cykeltvätt som delas med de två grannföreningarna.

Det finns alltså en storlek av varje på nedre plan och en storlek av varje på övre plan. Strukturen gäller hus 2-8 hus. Likaså gäller att lägenhet A alltid ligger till vänster på nedre plan sett från entrésidan och B till höger, på övre plan ligger C till vänster och D till höger. Lägenhetsnumren står även i en liten ruta på Situationsplanen och på Planritningar, ungefär i entrén.

I månadsavgiften ingår föreningens gemensamma kostnader som t.ex: VA, sophantering, fastighetsförsäkring, gemensam el, vägunderhåll och snöröjning.

För detaljerad information om avgifter, andelstal, lägenhetsnummer, våningsplan, och husnummer mm, se sid 15 i "Kostnadskalkyl" under "Dokument".

NOTERA! Lägenheterna på 80 m² finns i en separat beskrivning på Hemnet under adressen: Funäsdalshöjden 1.


Husen byggs av Trångsvikens Bygg AB - ett väletablerat företag med över 30 år på nacken. Företaget har 50 anställda, finns i Östersund och har stor erfarenhet av byggprojekt i Härjedalen. I Funäsfjällen har 40 st lägenheter i 3 olika projekt färdigställts i Ramundberget och på en av granntomterna har nyligen 36 st lägenheter blivit klara. Dessutom uppförs just nu ytterligare 36 st lägenheter på andra sidan vägen.

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 55 m².
Hiss Nej

Här bor man fint med allrum/kök i öppen planlösning, stora fönsterpartier och utgång till antingen balkong eller uteplats. Köken är fullt utrustade och har släta grå luckor i samma kulör som innerdörrar, garderobsdörrar och fönsterfoder. I den grå skalan går även fondväggarna med liggande slätspont som sitter i allrum/kök och sovrum - övriga väggar är vitmålade. Mitt i allt ihop piggar fönsterspröjsen i guldockra upp. Hallen har grå slätspont på alla väggar liksom golv av granitkeramik. Tack vare vattenburen golvvärme slipper man radiatorer och de fina ekgolven i alla rum kommer verkligen till sin rätt. Badrummen har bastu, dusch bakom frostad glasvägg, handfat med förvaring inunder, WC, handdukstork, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, helkaklade väggar i vitt samt granitkeramikgolv.

I "Byggnads- & rumsbeskrivning" under Dokument framgår utrustning och utförande i detalj.

NOTERA: Interiörbilderna är arkitektrenderingar från ett liknande projekt och ska inte ses som en exakt avbildning utan som en beskrivning av material och utförande. Kaminen är tillval och kan endast beställas till lägenheterna på det övre planet.

Byggnad

Typ av byggnad 2 plan
Boarea 55 m²
Biarea 2 m²
Byggnadsår 2023-2024
Fönster 3-glasfönster
Uppvärmning Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme
Ventilation Via frånluftsvärmepump, samt tilluftsventiler
TV Fiber är anslutet. Köparen beställer/bekostar själva abonnemanget
Bredband Fiber är anslutet. Köparen beställer/bekostar själva abonnemanget

Ekonomi

Lägenhetsnummer 2A-8D i Brf Vy Funäsdalen
Pris 2 975 000 kr
Avgift 2610 kr/mån
Driftkostnad 1 553 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 1 553 kr

Kostnaden avser el inkl. eget el-abonnemang, vilket innebär att man betalar elen till hushållsström och uppvärmning efter faktisk förbrukning. Notera att kostnaden kan komma att variera beroende på nyttjande, utveckling av elpriser mm. Kostnaden för försäkring/bostadsrättstillägg tillkommer.

Andel i förening 2,68%
Bostadsrättens nettoskuldsättning 313 596 kr

Uteplats, parkering

Balkong om ca 6 m²
Uteplats om ca 7 m².

Parkering 1 p-plats ingår i avgiften. Tillgång till 10 st laddplatser samt gästparkeringar.

Närområde

I Brf Vy Funäsdalen bor man både back- och spårnära samtidigt som man på några minuter går till Funäsdalens centrum med flera affärer, restauranger och annat trevligt. Förskola finns på granntomten och skolbarnen går med fördel själva till skolan där eleverna tack vare skidbacken utanför kan ta sig ett par åk på en långrast.

Funäsdalsberget erbjuder fantastisk skidåkning i några av Sveriges bästa och längsta pister. Med över 300 meters fallhöjd (högsta i Funäsfjällen) finns här skidåkning med både branta och svåra partier som kräver lite mer, långa härliga sluttningar och roliga skogspartier.

För den som vill ha lite variation i utförsåkningen har man på ett skidpass även tillgång till anläggningarna i Tänndalen, Ramundberget, Kappruet och Kröket. Skidbussen, som stannar i korsningen Åsargatan/Vallarvägen, är ett enkelt sätt att ta sig runt i dalgångarna.

Längdåkarna har tillgång till totalt 30 mil preparerade skidspår - Nordic-Ski-spåren går vid tomtgänsen och vid den närbelägna idrottsplatsen finns även ett elljusspår och ett utegym. Lite längre bort, på andra sidan Ljusnan, går en skoterled för anslutning upp på fjället. Totalt finns 60 mil skoterleder i området.

Sommartid hittar man fint fiske, härliga badklippor och kanotvatten i Ljusnan och i Funäsdalssjön. För fjällvandraren finns förstås obegränsat med turmöjligheter och cykelentusiasten har 45 mil MTB-cykelleder i fjällmiljö att utforska.

Ett stort dygnet-runt-gym finns i närheten och en paddelbana öppnar i byn denna jul. Yoga, simhall, museum, bibliotek, sommarmarknader, konserter, filmfestivaler, teatrar, konstrundor, mysoxsafari etc. finns också att sysselsätta sig med.

Eller så sätter man sig bara på en fjällsluttning och bara njuter av tillvaron 😉

FUNÄSDALSBERGETS ALPINOMRÅDE
Från lägenheten är det bara att gå Åsargatan ca 150 norrut, genom gångtunneln och ta Röstbergsliften upp på toppen av berget. Ett alternativ är att stiga av halvvägs och antingen åka ner till Gondolbanan eller till Kåvan Express. Den senare är en blixtsnabb 6-stolslift, som på några minuter tar en upp på toppen av berget. Liftens skyddade läge gör att den ofta är den enda liften i hela Funäsfjällen som har öppet vid hårt väder. Från toppen har man en hänförande utsikt över västra Härjedalens fjällmassiv och ända in i Norge. Här ansluter även gondolbanan som gör att man nu kan åka skidor ända ner till Funäsdalens by och sedan enkelt ta sig upp igen. Blir man sugen på att hoppa finns Funäsparken med hopp, rails och allt där emellan för alla typer av parkåkare: från den erfarne jibbern till nybörjaren.Förening

Föreningsnamn Brf Vy Funäsdalen
Organisationsform Bostadsrättsförening
Organisationsnummer 769640-4040
Gatuadress C/o Klockervold, Bruksvägen 28
Postnummer 846 96
Ort Ljusnedal
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen bildades 2021 och består av 30 lägenheter. Föreningen äger fastigheten Funäsdalen 70:10

Inom ramen för två gemensamhetsanläggningar, GA 190 och GA :191, sköts vägar, parkeringar, sophantering, laddstolpar och vallabod. Del i dessa GA har de tre närmsta bostadsrättsföreningarna, Funäsdalshöjden 1 och 2 samt Röstbergsgårdarna (enbart sophantering). Det innebär att kostnaderna fördelas mellan dessa föreningar.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 30
Parkering Varje lägenhet har tillgång till 1 p-plats. Gästparkeringar och laddstolpar delas med Brf Funäsdalshöjden 1 och 2.
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Vallabod och cykeltvätt. Delas med Brf Funäsdalshöjden 1 och 2.

Övrigt, vägbeskrivning

Vägbeskrivning

I östra Funäsdalen/riksväg 84: kör in på Vallarvägen vid skyltning mot Bruksvallarna och Ramundberget. Kör ca 600 m uppför backen. Sväng höger på Åsargatan. Kör förbi parhusen i Funäsdalsporten på höger hand, så ser ni tomten på vänster hand där Brf Vy kommer att uppföras.

Bilder

Här kommer Brf Vy Funäsdalen.
Här kommer Brf Vy Funäsdalen.
Hus 6-8 är snart klara.
Hus 6-8 är snart klara.
Hus 1,3 och 4. Inflytt i december 2023.
Hus 1,3 och 4. Inflytt i december 2023.
Utsikt från lägenhet 3D, 55 kvm.
Utsikt från lägenhet 3D, 55 kvm.
Utsikt från lägenhet 3C, 80 kvm.
Utsikt från lägenhet 3C, 80 kvm.
Gångavstånd till allt!
Gångavstånd till allt!
Här ligger hus 1-6 på ett ungefär.
Här ligger hus 1-6 på ett ungefär.
Hus 1-4 är nu på plats. Back- och spårnära.
Hus 1-4 är nu på plats. Back- och spårnära.
Nästan samma vy vintertid.
Nästan samma vy vintertid.
Fina tvåvåningshus i trä. Arkitektrendering.
Fina tvåvåningshus i trä. Arkitektrendering.
Olika nivåer ger trevlig karaktär. Arkitektrendering.
Olika nivåer ger trevlig karaktär. Arkitektrendering.
Balkong eller uteplats medföljer. Arkitektrendering.
Balkong eller uteplats medföljer. Arkitektrendering.
Situationsplan inkl. sålda.
Situationsplan inkl. sålda.
Planritning, exempel.
Planritning, exempel.
Allrum. Arkitektrendering, dvs ej exakt utförande.
Allrum. Arkitektrendering, dvs ej exakt utförande.
Allrum, avvikelser från verkligheten kan förekomma.
Allrum, avvikelser från verkligheten kan förekomma.
Sovrum. Arkitektrendering.
Sovrum. Arkitektrendering.
Badrum. Arkitektrendering.
Badrum. Arkitektrendering.
Översikt med husnummer.
Översikt med husnummer.
Passande materialval och färgsättning.
Passande materialval och färgsättning.
Två mindre lägenheter till vänster och två större till höger.
Två mindre lägenheter till vänster och två större till höger.
Mysig gårdskänsla.
Mysig gårdskänsla.
Bo vid pilen. Foto från toppen av Funäsdalsberget.
Bo vid pilen. Foto från toppen av Funäsdalsberget.
Förskolan på tomten bredvid. Notera de preparerade skidspåren till höger.
Förskolan på tomten bredvid. Notera de preparerade skidspåren till höger.
Fina spår även nere på sjön.
Fina spår även nere på sjön.
Bra backar på Funäsdalsberget.
Bra backar på Funäsdalsberget.
Varmt välkomna till Funäsdalen och hela Funäsfjällen!
Varmt välkomna till Funäsdalen och hela Funäsfjällen!

Karta