Helt nytt mitt i byn! Låg belåningsgrad!

På soliga Funäsdalshöjden bor man i nya, välbyggda, välutrustade och snyggt designade lägenheter. Förmodligen de sista, under överskådlig framtid, med så här centralt och vackert läge.

Föreningens lån är endast 5 750 kr/m², vilket bidrar till att hålla räntekostnader, och därmed avgifterna, nere. Belåningsgraden är väldigt låg för att att vara nyproduktion! Drygt hälften av de 30 lägenheterna är sålda och inflyttade.

Tillgängliga lägenheter framgår dels av "Orienteringsplan", dels av "Lägenhetsöversikt", som även visar priser, våningsplan mm. Båda finns under Dokument.
En del lägenheter kan tillträdas omgående, en del inom några månader. Oavsett vilket kan överlåtelseavtal tecknas redan nu.

Lägenheterna, om närmare 80 m², har 3 sovrum, 2 badrum, bastu, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, balkong eller uteplats samt fiber installerat och klart. I lägenheterna på de övre planen finns en värmande kamin. Till varje lägenhet hör ett bra förråd om ca 7 m² och varje lägenhet har tillgång till en P-plats. Dessutom finns laddplatser och gästparkeringar. Föreningen har lämpligt nog både vallabod och cykeltvätt, vilka delas med de två grannföreningarna.
I månadsavgiften ingår föreningens gemensamma kostnader för t.ex: VA, sophantering, fastighetsförsäkring, gemensam el, vägunderhåll och snöröjning.

Här bor man högst upp på höjden med gott om sol och härlig utsikt mot Anåfjällen, Funäsdalberget och/eller Skarvarna, beroende vilken lägenhet man väljer. Och vill man inte sitta hemma och glo är det bara att öppna dörren och gå till allt, bokstavligen allt: skidspår, slalombacke, restauranger, affärer, förskola, grundskola, gym, skidbuss, busstation mm. Dessutom är det enkelt att kombinera familj och ett rikt friluftsliv med jobb på distans eller på plats.
Att bo i Funäsdalen är helt enkelt ett gott liv - oavsett om det är permanent eller då och då!

NOTERA! Det finns även några mindre lägenheter på 54,5 m². De finns i en separat beskrivning under adressen: Funäsdalshöjden 8D.

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 79.5 m². Areauppgifter enligt ekonomisk plan
Hiss Nej


BILDERNA i denna beskrivning är från lägenheten på Funäsdalshöjden 6D, i hus 6.

Här bor man fint med allrum/kök i öppen planlösning, stora fönsterpartier och utgång till antingen balkong eller uteplats. Köket har släta grå luckor i samma kulör som innerdörrar, garderobsdörrar och fönsterfoder. I den grå skalan går även slätsponten på väggar och ibland i tak, om inget annat anges. Mitt i allt ihop piggar fönsterspröjsen och ytterdörren i guldockra upp. Och i taken sitter här och där infällda spotlights som som ger både ljus och mysig stämning. Tack vare vattenburen golvvärme slipper man radiatorer och de fina ekgolven i alla rum kommer verkligen till sin rätt.

KÖK/ALLRUM: Fullt utrustat kök där alla vitvaror är från 2023; hel kyl, hel frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn, fläkt och mikrovågsugn. Bra förvaring i skåp bakom släta grå luckor som passar fint i hop med den grå bänkskivan och granitkeramikplattorna på väggen ovanför. Soffhörnan är given och väljer man en lägenhet på plan 2 så finns en värmande kamin mitt i. Utgång till balkong eller uteplats.

SOVRUM 1: Här bor 2-3 personer bra beroende på val av säng. Fondvägg med grå slätspont, övriga väggar och tak i vitt. 1 garderob.

SOVRUM 2: Givet rum för dubbelsängen. Garderobsvägg med skjutdörrar samt 1 låsbart ägarskåp. Fondvägg med grå slätspont, övriga väggar och tak i vitt.

SOVRUM 3: Lägenhetens minsta sovrum med plats för 2. Fondvägg med grå slätspont, övriga väggar och tak i vitt.

BADRUM/BASTU: Rymligt rum med dusch bakom frostade glasväggar, handfat med förvaring inunder, WC och en bastu förstås. Här finns även plats för linneskåp, vilstol eller vad man ny vill använda den tomma ytan till. Helkaklade väggar i vitt samt granitkeramikgolv.

BADRUM/ TVÄTT: Här finns en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. I övrigt samma innehåll och utförande som i det större badrummet.

ENTRÉ: Praktisk hall med golv av granitkeramik, torkskskåp, 1 garderob och hatthylla mm.

Byggnad

Typ av byggnad 2 plan
Boarea 79.5 m²
Biarea 7 m²
Byggnadsår 2023
Fönster 3-glasfönster
Uppvärmning Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme
Ventilation Via frånluftsvärmepump, samt tilluftsventiler
TV Fiber är anslutet. Köparen beställer/bekostar själva abonnemanget
Bredband Fiber är anslutet. Köparen beställer/bekostar själva abonnemanget

Övriga byggnader Vallabod med cykeltvätt. Delas med två grannföreningar.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1A-8C i Brf Vy Funäsdalen
Pris 3 575 000 kr - 3 975 000 kr
Avgift 3828 kr/mån
Driftkostnad 1 795 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 1 795 kr

Kostnaden avser el inkl. eget el-abonnemang, vilket innebär att man betalar elen till hushållström och uppvärmning efter faktisk förbrukning. Notera att kostnaden kan komma att variera beroende på nyttjande, utveckling av elpriser mm. Kostnaden för försäkring/bostadsrättstillägg tillkommer.

Andel i förening 3,91%
Bostadsrättens nettoskuldsättning 457 519 kr

Uteplats, parkering

Balkong om ca 7 m²
Uteplats om ca 9 m².

Parkering 1 p-plats ingår i avgiften. Tillgång till 10 st laddplatser samt gästparkeringar.

Närområde

På Funäsdalshöjden, i Brf Vy Funäsdalen, bor man både back- och spårnära samtidigt som man på några minuter går till Funäsdalens centrum med flera affärer, restauranger och annat trevligt. Förskola finns på granntomten och skolbarnen går med fördel själva till skolan där eleverna tack vare skidbacken utanför kan ta sig ett par åk på en långrast.

Funäsdalsberget erbjuder fantastisk skidåkning i några av Sveriges bästa och längsta pister. Med över 300 meters fallhöjd (högsta i Funäsfjällen) finns här skidåkning med både branta och svåra partier som kräver lite mer, långa härliga sluttningar och roliga skogspartier.

För den som vill ha lite variation i utförsåkningen har man på ett skidpass även tillgång till anläggningarna i Tänndalen, Ramundberget, Kappruet och Kröket. Skidbussen, som stannar i korsningen Åsargatan/Vallarvägen, är ett enkelt sätt att ta sig runt i dalgångarna.

Längdåkarna har tillgång till totalt 30 mil preparerade skidspår - Nordic-Ski-spåren går vid tomtgänsen och vid den närbelägna idrottsplatsen finns även ett elljusspår och ett utegym. Lite längre bort, på andra sidan Ljusnan, går en skoterled för anslutning upp på fjället. Totalt finns 60 mil skoterleder i området.

Sommartid hittar man fint fiske, härliga badklippor och kanotvatten i Ljusnan och i Funäsdalssjön. För fjällvandraren finns förstås obegränsat med turmöjligheter och cykelentusiasten har 45 mil MTB-cykelleder i fjällmiljö att utforska.

Ett stort dygnet-runt-gym finns i närheten och en paddelbana öppnar i byn denna jul. Yoga, simhall, museum, bibliotek, sommarmarknader, konserter, filmfestivaler, teatrar, konstrundor, mysoxsafari etc. finns också att sysselsätta sig med.
Eller så sätter man sig bara på en fjällsluttning och bara njuter av tillvaron 😉

FUNÄSDALSBERGETS ALPINOMRÅDE
Från lägenheten är det bara att gå Åsargatan ca 150 norrut, genom gångtunneln och ta Röstbergsliften upp på toppen av berget. Ett alternativ är att stiga av halvvägs och antingen åka ner till Gondolbanan eller till Kåvan Express. Den senare är en blixtsnabb 6-stolslift, som på några minuter tar en upp på toppen av berget. Liftens skyddade läge gör att den ofta är den enda liften i hela Funäsfjällen som har öppet vid hårt väder. Från toppen har man en hänförande utsikt över västra Härjedalens fjällmassiv och ända in i Norge. Här ansluter även gondolbanan som gör att man nu kan åka skidor ända ner till Funäsdalens by och sedan enkelt ta sig upp igen. Blir man sugen på att hoppa finns Funäsparken med hopp, rails och allt där emellan för alla typer av parkåkare: från den erfarne jibbern till nybörjaren.



Förening

Föreningsnamn Brf Vy Funäsdalen
Organisationsform Bostadsrättsförening
Organisationsnummer 769640-4040
Gatuadress C/o Klockervold, Bruksvägen 28
Postnummer 846 96
Ort Ljusnedal
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen bildades 2021 och består av 30 lägenheter. Föreningen äger fastigheten Funäsdalen 70:10

Inom ramen för två gemensamhetsanläggningar, GA 190 och GA :191, sköts vägar, parkeringar, sophantering, laddstolpar och vallabod. Del i dessa GA har de tre närmsta bostadsrättsföreningarna, Funäsdalshöjden 1 och 2 samt Röstbergsgårdarna (enbart sophantering). Det innebär att kostnaderna fördelas mellan dessa föreningar.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 30
Parkering Varje lägenhet har tillgång till 1 p-plats. Gästparkeringar och laddstolpar delas med Brf Funäsdalshöjden 1 och 2.
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Vallabod och cykeltvätt. Delas med Brf Funäsdalshöjden 1 och 2.

Övrigt, vägbeskrivning

Vägbeskrivning

I östra Funäsdalen/riksväg 84: kör in på Vallarvägen vid skyltning mot Bruksvallarna och Ramundberget. Kör ca 600 m uppför backen. Sväng höger på Åsargatan, mitt emot Röstbergsliften. Kör ca 150 m och sväng in vänster på Funäsdalshöjden.

Bilder

Gångavstånd till backar, spår och all service.
Gångavstånd till backar, spår och all service.
Välkommen in i 6D!
Välkommen in i 6D!
För trevlig umgänge. Berget skymtar.
För trevlig umgänge. Berget skymtar.
Samma vy en soligare dag.
Samma vy en soligare dag.
En kamin piggar alltid upp.
En kamin piggar alltid upp.
Finstämt i grått.
Finstämt i grått.
Utgång till balkongen.
Utgång till balkongen.
Balkongvy.
Balkongvy.
Vy mot idrottsplatsen.
Vy mot idrottsplatsen.
Trevlig planlösning med rundgång.
Trevlig planlösning med rundgång.
Sovrum 2.
Sovrum 2.
Sovrum 3.
Sovrum 3.
Sovrum 1.
Sovrum 1.
6D på övre plan till höger.
6D på övre plan till höger.
Orienteringsplan
Orienteringsplan
Planritning, nedre och övre plan i hus 6. (Gäller i stort även hus 1, 2, 7 och 8).
Planritning, nedre och övre plan i hus 6. (Gäller i stort även hus 1, 2, 7 och 8).
Gångavstånd till allt!
Gångavstånd till allt!
Bara en kort promenad till Funäsdalsberget och Röstbergsliften.
Bara en kort promenad till Funäsdalsberget och Röstbergsliften.
Förskolan på tomten bredvid. Anåfjällen i bakgrunden.
Förskolan på tomten bredvid. Anåfjällen i bakgrunden.
Gott om spår på IP rakt nedanför.
Gott om spår på IP rakt nedanför.
Fina spår även nere på sjön.
Fina spår även nere på sjön.
Riktigt bra backar.
Riktigt bra backar.
Alpkänsla.
Alpkänsla.
Varmt välkomna till Funäsdalshöjden och hela Funäsfjällen!
Varmt välkomna till Funäsdalshöjden och hela Funäsfjällen!

Karta