Optimalt läge vid skidpåren med fri utsikt mot fjällen.

I attraktiva Bruksvallarna med en magnifik utsikt över Skarvarna och Kariknallen med öppna ängsmarker däremellan ligger detta gedigna trähus med hög mysfaktor och skidspåren bokstavligen vid tomtgränsen. Här sitter man fint på den soliga altanen med läge i söder, sydväst och i väster och spanar på skidåkarna eller bara njuter av utsikten och lugnet. Altanen nås även från husets bastu och det är redan förberett för en badtunna. Boarean är ca 120 m² fördelat på 1,5 plan samt ytterligare ca 15 m² som inte ingår i boarean pga snedtak på övre plan. Här finns 4 sovrum samt möjlighet till 2 små till, kombinerat kök/allrum med takhöjd upp till ca 4 m, en värmande kamin, plats för upp till 15 middagsgäster, 1 badrum med dusch, separat WC med handfat och tvättpelare samt ytterligare en dusch och handfat vid bastun. Skidförråd samt garage för bil eller skotrar ingår liksom en hel del inventarier.

Om man nu vill lämna detta härliga hus och tar skidspåret ner för backen så kommer man till skidstadion med tillhörande el-ljusspår. Där finns även en välsorterad matvarubutik, sportaffär och en helt nyöppnad restaurang. Skidbussen stannar uppe på Vallarvägen ca 175 m från huset om man vill åka bort till backarna i Ramundberget eller Funäsdalen. Annars finns 30 mil preparerade skidspår att välja på – bara att välja i vilket av de fyra väderstrecken man vill åka mot. Oavsett vilket spår man väljer är det alltid gott att komma hem till genuina Bruksvallarna igen.

TITTA HÄR! Under "Länkar" finns en 360° - vy över området.

Planlösning

Antal rum: 5 varav 4 sovrum
Boarea: 120 m². Areauppgifter enligt säljaren.


Planritning i PDF-format finns under "Dokument".


____________ ENTRÉPLAN ____________

ENTRÉ: Rymlig entré med praktisk inbyggd förvaring för massor av skor och både hängande och liggande kläder. Torkskåp samt uppvärmt granitgrått klinkergolv torkar både skor och kläder över natten.

SOVRUM 1: Husets största sovrum med dubbelsäng. Tre garderober samt målade väggar i varmt gulorange. Golv av ask.

SOVRUM 2: Sovrum för en eller två beroende på vilken säng man väljer. Två garderober samt vägghängda skåp. Målade väggar i ljusblått och golv av ask.

ALLRUM/KÖK: Härligt rum för både avkoppling och trevligt umgänge. Det här är husets givna hjärta med både vardagsrumsdel och köksdel med en värmande kamin mitt emellan. En stor del av rummet har takhöjd på ca 4 m vilket tillsammans med många fönster i sydväst och även fönster vid taknocken ger både rymd och ljus. Dessutom finns infällda spotlights i fönsternischerna mm. Vackert ekolv och vita väggar varav en är klädd med råspont för den rätta fjällkänslan. Till vardags finns plats för ca 10 matgäster - till fest ryms enkelt 20 personer. Utgång till härlig altan i sydväst.

ALTAN: I detta "uterum" lyser solen från morgon till kväll. Underbar utsikt mot Skarvarna, Kariknallen och ända bort mot Hästkläppen.

KÖKSDETALJER: Välplanerat kök med vita skåpsluckor och sandfärgat kakel som skyddar väggarna från stänk. Bänkskivor i massiv ek. Maskinutrustningen består av: Kyl/frys (2011), diskmaskin (2017), spis med häll och ugn (2011) samt inbyggd mikrovågsugn.

BADRUM: Helkaklat badrum med vita väggar med dekorrand i rostrött som matchar det varma klinkergolvet i samma kulör. Dusch bakom skjutdörrar i glas. Handfat med underskåp, spegel med belysning samt WC.

WC: Handfat med underskåp, WC samt möjlighet att återställa den dusch som tidigare fanns här. Bakom draperiet döljer sig både tvättmaskin och torktumlare samt husets varmvattenberedare. Helkaklade vita väggar och varmt klinkergolv i svagt ljusgrönt.

DUSCH/BASTU: Helkaklat duschrum i naturvitt/mocca och tak med infällda spotlights. Här finns även ett handfat. Bastun har plats för 4-5 personer och utgång till altanen och kanske den blivande badtunnan.

____________ ÖVRE PLAN ____________

Härifrån har man fin utsikt ner till allrummet och vad som händer där. Planet har snedtak vilket innebär att här finns ca 15 m² användbar golvyta som inte ingår i vare sig boarean eller biarean.

SOVRUM 3: Rofyllt rum med snedtak och plats för två i bredd eller i rad. Målade väggar i svagt grönt.

SOVRUM 4: Rummet är en kopia av sovrum 3 förutom att det är spegelvänt och att väggarna här är målade i en svagt gul ton. Mitt emellan sovrummen finns 2 garderober/skåp.

ALLRUM: Mysigt allrum med plats för TV och liten soffa - eller någonting annat. Här skulle man kunna sätta upp en vägg om behov av ytterligare sovrum finns.

KONTOR: Mitt emellan nedre och övre plan finns denna platå för en arbetsplats eller kanske ett sovrum om en vägg sätts upp.

___________ INVENTARIELISTA __________

Huset säljs med en hel del inventarier:
– Soffa, fåtölj och fotpallar
– Soffbord
– Matbord med 8 stolar
– 1 dubbelsäng (180 cm) med 2 sängbord
– 2 dubbelsängar (140 cm)
– 2 enkelsängar
– Skrivbord med stol
– Byråer
– Väggfasta hyllor
– Gardiner
– Armatur
– 2 st TV
– Porslin för minst 6 personer
– Husgeråd inkl. kaffebryggare och vattenkokare.Byggnad

Typ av byggnad: 1 ½ plan
Boarea: 120 m²
Biarea: 1 m²
Byggnadsår: 2003
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme: Trä
Fasad: Liggande planktimmer
Fönster: 3-glasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betongtegel
Grundläggning: Krypgrund
Uppvärmning: Luftvärmepump samt direktverkande el
Ventilation: Självdrag
TV: Fiber.
Bredband: Fiber.
Renoveringar: .
2017: Ny diskmaskin.
2011: Tillbyggnad av allrum.
2011: Ny bastu och nytt duschrum.
2011: Installation av luftvärmepump.
2011: Ny tvättmaskin och torktumlare.
2011: Ny kyl/frys, spishäll och fläkt.

Övriga byggnader: Garaget delas med grannen, har två separata ingångar och ca 15 m² golvyta per del, dvs en totalyta om ca 30 m².

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd: Utförd
Datum: 2021-01-12
Energikonsumtion: 86 kWh/m2 år.
Primärenergital: 111

Ekonomi

Pris: 6 375 000 kr
Taxeringsvärde: 1 411 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 965 000 kr
Värdeår: 2003
Summa inteckningar: 2 720 000 kr
Driftkostnad: 37 864 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 30 000 kr
 • Vatten/avlopp: 6 164 kr
 • Renhållning: 1 200 kr
 • Sotning: 500 kr

I "Uppvärmning" ingår även hushållsström samt abonnemangskostnad på 9 954 kr. Elförbrukningen är 15 668 kWh/år. Huset har snudd på använts året om. Försäkring tillkommer liksom snöröjning av den egna infarten. Kontakta mäklaren för en personlig kalkyl.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 446 000 kr
 • Småhusbyggnad: 965 000 kr
 • Tomt, uteplats

  Tomtarea: 738 m²
  Övrigt: Tomtarea 738 m² (friköpt).
  Uteplats: Stor altan, drygt 50 m², i tre väderstreck; söder, sydväst och väster. I ett av hörnen är det förberett för en badtunna.
  Parkering: P-plats för 1 bil i garaget samt för 1-3 bilar på infarten.

  Närområde

  I snösäkra Bruksvallarna satsas verkligen på längdåkning! De senaste 10 åren har närmare 50 miljoner kr investerats för att göra området riktigt attraktivt för både motionärerna och eliten – och det har man lyckats bra med.

  Från hösten 2017 garanteras snö redan i oktober/november tack vare Bruksvallarna Snow Farming. Det finns också en ambition att så småningom ordna Världscuptävlingar här. Redan nu ordnas uttagningar till Världscupen och TV:s Vinterstudion har valt att ha sin premiär här i november sedan 2010. Då deltar skideliten från hela världen som många gånger även förlägger sina träningsläger här. En del har t.o.m. blivit så förtjusta i området att de skaffat eget boende i byn.

  Totalt sett finns tillgång till 30 mil preparerade skidspår – Nordic Ski-skidspåren passerar vid tomtgränsen. Kvällstid finns även ett elljusspår nere vid Nordic Ski Arena, som skidstadion i Bruksvallarna heter. Sommartid används skidstadion bl.a. för Game Fair, en stor vildmarksmässa med tusentals besökare.

  Snövesslorna, som startar nere vid Hotell Bruksvallsliden, tar en snabbt upp till Kariknallens våffelstuga och början på "solturen" mot Tänndalen.

  Tar man bilen 6 km norrut hittar man Ramundberget med riktigt bra liftsystem, precis som i Tänndalen och i Funäsdalen där den nya gondolbanan går från byn till toppen av berget. Skidbussen är perfekt för att transportera sig mellan dalgångarna oavsett om man vill åka utför eller på längden. Den stannar ca 175 m från huset uppe vid Vallarvägen.

  Skoteråkarna får också sitt! Nära, men på bra bulleravstånd, finns tillgång till 60 mil skoterleder, anslutningsled finns.

  På sommaren lockar fjällvandring, cykling (totalt 45 mil MTB-leder), golf och fiske. Annars är det otroligt vackert i Bruksvallarnas by där en långpromenad kan innehålla t.ex. ett besök på Fjellost och Bruksvallarnas Rökeri, lite shopping på Topsport och Vävstugan och kanske en lunch eller middag på nyöppnade Brasseri Kerstin. Matinköpen görs med fördel hos Ica Stig Myhrs. Skola, förskola och bensin finns mitt i byn. Övrig service som hälsocentral, systembolag mm finns i Funäsdalen.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser: Detaljplan

  Övrigt, vägbeskrivning

  Vägbeskrivning

  I östra Funäsdalen/riksväg 84: kör in på Vallarvägen vid skyltning mot Bruksvallarna och Ramundberget. Kör Vallarvägen 14,2 km. Sväng vänster på Gruvarbetarvägen/skylt mot Bjärvbyn. Kör 175 m, sväng vänster så ligger huset på höger hand.

  Bilder

  Fint läge i Bruksvallarna. Skidspår vid tomtgränsen. Inga hus skymmer utsikten. Vi går in! Öppen planlösning och ... ... högt i tak. Ungefär samma vy en solig dag. Vi går ut och ... ... möts av denna vy med ... ... bra spanläge på skidåkarna. Altan i tre väderstreck. Spårnära som sagt. Njut i vårsolen. Huset till höger. Mysigt med kamin. Sovrum 1. Sovrum 2. Badrum med dusch. WC med tvättmaskin mm bakom draperiet. Dusch invid ... ... bastun med utgång till altanen. En trappa upp finns ... ... litet allrum/sovrum. Sovrum 3. Sovrum 4. Kontor. Rymlig entré med ... ... bra förvaringsmöjligheter. Garaget hör till. Soligt läge i sydväst. Förberett för badtunna. Gruvarbetarvägen 18. Lika vackert på sommaren. Januarivy från altanen.

  Karta