Genuint 2-familjsboende med högt läge

Vid Hamrafjällets fot, högt upp på södersluttningen, ligger detta synnerligen trevliga fjällhus! Här har man byggt rejält med timmer, installerat bergvärme och lagt vattenburen golvvärme i alla rum. Bergvärmen ger förstås låga driftskostnader, vilket är nog så viktigt i dessa tider med höga el-priser.

Med sina dryga 200 m², fördelade på två lägenheter i etage, kan huset härbergera riktigt många i 6 sovrum med totalt 18 bäddar. Lägg till stora kombinerade kök/allrum, en solig altan rakt i väster, 2 badrum, 2 gäst-WC samt ett par relaxrum med dusch och bastu så får ni ett hus utöver det vanliga! Och som grädde på moset; alla inventarier ingår så man kan enkelt flytta rakt in!

Huset har flera potentiella användningsområden: som fritids- eller permanentboende med uthyrningsdel eller besöksdel för familj och vänner, som fritidshus för den riktigt stora familjen, eller för två familjer som väljer att dela boende – oavsett om det är permanent eller då och då. Eller en mix av alla alternativen. Närheten till slalombackar, skidspår och skoterleder ger i vilket fall goda uthyrningsmöjligheter.

Endast ett par hundra meter västerut går ett av alla skidspåren inom Nordic Ski (totalt 30 mil preparerade spår). Nere vid stora vägen, ca 300 m, finns närmsta skoterled. Lägg till ett par hundra meter så hittar ni Tänndalens Alpinområde med 52 nedfarter. Backarna ligger så nära att de syns från huset och genar man lite kan man faktiskt ta sig dit på egen hand. Nära är det även till kalfjället med milslånga leder för både vandring, cykling och skoter.

Annars är det gott att "bara stanna hemma", njuta av utsikten och av lugnet och ladda batterierna. Välkommen in!

Planlösning

Antal rum 8
Boarea 203 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Det här är ett riktigt trivsamt fjällboende samtidigt som interiören har en modern touch. Väggarna är vita eller i svagt grå kulör och golven är uteslutande i ek eller klinker. Vattenburen golvvärme finns i hela huset vilket både ger en behaglig inomhustemperatur och gör att man slipper synliga radiatorer och att frysa om fötterna. Huset säljs fullt utrustad med alla inventarier, se separat inventarieförteckning.

Planlösningen i de två lägenheterna är likadan, förutom att de är spegelvända. Inredningen är i stort likadan. Bilderna i denna beskrivning är från lägenhet 2.

_____________________ ENTRÉPLAN _____________________

HALL: Stor välkomnande hall med bra förvaring på både hatthyllor och bänkar som passar perfekt att ställa skor och pjäxor under. Dessutom finns en stor hylla, nästan som en garderob, för alla hjälmar eller så. Granitgrått klinkergolv med värme torkar fuktiga skor över natten och har man riktigt våta kläder kommer torkskåpet väl till pass.

SOVRUM 1: Rum med fjällutsikt och en gedigen våningssäng med extra bred underslaf (140 cm), dvs 3 st bäddar. 2 garderober.

SOVRUM 2: I detta rum sover 4 personer gott i våningssängar. 1 garderob.

RELAXRUM/BADRUM/BASTU: Lägenhetens största badrum har ett mysigt relaxrum där man gärna sitter och slappnar av efter ett bastubad. Dörren med stort titthål, men utan insyn, ger en marin känsla. Bastun i sig har plats för 6-8 personer, beroende på vilja och storlek, och givetvis en tillhörande dusch. Helkaklat i vitt med mörkare brunt klinkergolv, espressobrunt skulle kunna var en passande benämning. I Lägenhet 2 finns dessutom både tvättmasin och vinkylare i relaxen.

WC: Praktiskt med en separat WC. Det ligger i anslutning till relaxrummet och har som sig bör både WC och handfat. Helkaklat i vitt med mörkare brunt klinkergolv.

Trappa leder upp till nästa plan.


_____________________ ÖVRE PLAN _____________________

KÖK/ALLRUM: Husets absoluta hjärta med både rymd och ljus och framför allt stora ytor. Här sitter man gott och umgås, tittar på TV, äter en god middag eller kanske bara njuter av fjällutsikten genom något av rummets 3 stora fönster. Köket är både snyggt och funktionellt med släta luckor i ek, granitgrå arbetsbänkar och vitt kakel som skyddar väggarna mot stänk. Vitvarorna är samtliga rostfria: kombinerad kyl och frys (2021), spis med häll och ugn, diskmaskin samt mikrovågsugn. I skåpen finns alla husgeråd ett stort sällskap kan behöva samt kaffebryggare, vattenkokare, brödrost mm. Matplatsen är mer eller mindre given, har plats för 8-10 middagsgäster och utgång till altanen i väster.

ALTAN: Högt beläget uterum om totalt 25 m² om man tjuvlånar den andra lägenhetens altan. I vilket fall hör garanterat dryga 10 m² till denna lägenhet. Det är dock väldigt praktiskt att kunna gå över till den andra lägenheten via altanen när familj eller vänner bor där. Annars stänger man enkelt av "sin" del.
Altanens läge rakt i väster gör förstås att den är som gjord att sola och ha grillkvällar på. Det höga läget innebär både en fantastisk utsikt över fjällen bort till skidbackarna och ända in i Norge samt att det är relativt myggfritt. Myggorna trivs nämligen sämre ju högre upp över själva markytan man kommer.

SOVRUM 3: Rogivande rum med dubbelsäng. Vita väggar med en ljusgrå fondvägg. 2 garderober.

BADRUM 2: Komplett badrum med dusch, WC, handfat och vädringsfönster. Helkaklade väggar i vitt med mörkare brunt klinkergolv.


INVENTARIEFÖRTECKNING, BÅDA LÄGENHETERNA
- 2 dubbelsängar
- 2 våningssängar med bredare underslaf (140 cm)
- 4 våningssängar, modell vanliga
- 2 nattygsbord
- 2 matbord i ek med tillhörande stolar, totalt 20 st
- 2 hörnsoffor
- 4 sittpuffar
- 2 soffbord
- 1 hallbyrå med tillhörande spegel
- 2 set med relaxmöbler: 2 bord och totalt 8 korgstolar
- 2 set med utemöbler: 2 bord och totalt 8 stolar
- 3 bänkar för utomhusbruk
- 2 TV-bänkar
- 2 TV, vägghängda, samt 2 DVD
- Porslin och husgeråd för totalt ca 20 personer
- 2 uppsättningar av kaffebryggare, vattenkokare, brödrost mm
- All armatur
- Mattor och rullgardiner
- Täcken och kuddar
- 1 tvättmaskin och 1 vinkyl (står i lägenhet 2)
- Vissa prydnadssaker och tavlor, dvs undantaget en del av säljarens mer personliga saker.


Byggnad

Typ av byggnad 2 plan i souterräng
Boarea 203 m²
Byggnadsår 2007
Vatten & avlopp Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Stomme Trä
Fasad Timmer
Fönster 3-glasfönster isoler
Bjälklag Trä
Grundmur Betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Grundsulor
Uppvärmning Bergvärme med elpatron. Vattenburen golvvärme i hela huset.
Ventilation Mekanisk frånluft
TV Parabol.
Bredband Fiber.

Övriga byggnader Friggebod om ca 10 m². Golv, men inte tak, är isolerat. El finns. Används idag för skidförvaring mm.
Förråd/maskinrum om ca 2 m². Detta rymmer bergvärmeanläggning, varmvattenberedare, mm.

Huvudbyggnad

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 7 975 000 kr
Taxeringsvärde 3 115 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 388 000 kr
Värdeår 2007
Summa inteckningar 2 720 000 kr
Driftkostnad 39 222 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 21 682 kr
 • Vatten/avlopp: 13 140 kr
 • Väg/Samfällighetsavgift: 4 400 kr

NOTERA: Driftskostnaderna avser hela huset, dvs både lägenhet 1 och 2. I kostnaden för uppvärmning ingår även hushållsström (total årlig elförbrukning är ca 15 000 kWh) samt abonnemangskostnad för 25A, 11 354 kr. I kostnaden för samfällighet ingår renhållning, skötsel och snöröjning av gemensamma vägar. Kostnad tillkommer för försäkring samt snöröjning av den sista lilla biten till huset (beställs vid behov).


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 727 000 kr
 • Småhusbyggnad: 2 388 000 kr
 • Tomt, uteplats

  Tomtarea 1 093 m²
  Tomttyp Naturtomt
  Övrigt Tomtarea 1 093 m² (friköpt). Tomten: naturtomt.
  Uteplats Uteplats 1: Altan om totalt ca 25 m² (12,5 m²/lägenhet) i soligt västerläge. Läs mer under "Planlösning". Uteplats 2: Vid respektive entré har lägenheterna en skyddad uteplats där altangolvet ovanför utgör "tak".
  Parkering P-plats för 2 bilar i bredd. Ytterligare 2 bilar kan rymmas i rad.

  Närområde

  Hamra, vid Tänndalens Alpinområde, ligger mitt i fjällvärlden med utmärkta snöförhållanden tack vare det höga läget på 800 m.ö.h.(vid dalstationen). Tar man sittstolsliften upp på fjälltoppen öppnar sig hela västra Härjedalens fjällmassiv; Skarsfjället, Sylarna och Helags samt Storvigeln på norska sidan.

  I Tänndalens Alpinområde finns fyra stora dalstationer i ett enda liftsystem med totalt 52 nedfarter och 16 liftar. Lägg till övriga liftsystem i Funäsfjällen så har ni inom 4 mil ca 135 nedfarter och 40 liftar (allt på samma skidpass).

  Längdåkaren har 30 mil pistade skidspår att välja på; Nordic-Ski-spåren passerar endast 200 m från huset. Skidbussen (gratis för alla med spårkort) går mellan dalgångarna. En riktigt fin tur är att ta bussen till Bruksvallarna eller Ramundberget och sedan åka mot solen ända hem till Hamraporten.

  Snöskoteråkarna har tillgång till 60 mil leder och även ett par friåkningsområden. Den närmsta leden går nere vid stora vägen ca 300 m från huset. En mindre anslutningsled finns.

  Vid Hamra Ski-lodge finns skiduthyrning, sportaffär och after-ski. När hungern kommer finns flera restauranger att välja på; Ski Lodge Kök & Bar och Hamra Öl & Pizzabar samt Buskvallen Inn, aningen längre bort men är väl värt ett besök. Gemensamt för alla restauranger är den höga kvaliteten, närproducerade råvaror och inspirationen från fjällets smaktradition. Detta gäller även Fjällnäs Högfjällshotell, Sveriges första och därmed äldsta fjällhotell, som ligger 3 km västerut. Förutom god mat finns där även ett exklusivt spa med tillgång till välgörande behandlingar och ett varmt utomhusbad – väldigt skönt att krypa ned i efter en skidtur eller så. Vill man laga sin egen mat finns numera en stor livsmedelsaffär, Hamra Livs, på gångavstånd från huset.

  Sommartid finns enorma vandringsmöjligheter för både den vana och ovana vandraren. Området erbjuder även härliga cykelleder, totalt 45 mil, en sommaröppen linbana med både lätta och mer avancerade cykelbanor ner igen. Fina vatten för fiske, paddling och bad finns också mm mm. Ja det finns egentligen hur mycket som helst att göra i Tänndalen och hela Funäsdalen även på sommaren!

  I Funäsdalen, ca 2 mil österut, finns all tänkbar service: hälsocentral, apotek, tandläkare, förskola och grundskola, livsmedelsbutiker, sport- och klädbutiker, inredningsbutiker och byggvaruhandel, restauranger, bensinstationer, systembolag mm.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Detaljplan
  Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:111 ändamål: Vägar, Grönområden

  Övrigt, vägbeskrivning

  Vägbeskrivning

  Från Funäsdalen: Kör riksväg 84 ca 19 km västerut, mot norska gränsen (passera Hamrafjällets liftsystem). Sväng höger på Hamraportsvägen (mitt emot ett rött 1-plans tegelhus) och kör 70 m. Håll höger och fortsätt ytterligare 200 m. Ta höger och sedan direkt vänster. Huset ligger i slutet av vägen.

  Bilder

  Gediget fjällboende i etage.
  Gediget fjällboende i etage.
  Beläget höst upp i området. Skenören i bakgrunden.
  Beläget höst upp i området. Skenören i bakgrunden.
  Nära Tänndalens Alpinområde.
  Nära Tänndalens Alpinområde.
  Omgivet av fjällbjörkar. Sjön Malmagen i bakgrunden.
  Omgivet av fjällbjörkar. Sjön Malmagen i bakgrunden.
  Bo nästan uppe på kalfjället.
  Bo nästan uppe på kalfjället.
  Vinterutsikt.
  Vinterutsikt.
  Gediget byggt i timmer.
  Gediget byggt i timmer.
  Välkommen in!
  Välkommen in!
  Utsikt mot Svanjökläppen.
  Utsikt mot Svanjökläppen.
  Samma vy en soligare dag.
  Samma vy en soligare dag.
  Perfekt läge rakt i väster.
  Perfekt läge rakt i väster.
  Vi tar en runda på altanen/altanerna.
  Vi tar en runda på altanen/altanerna.
  Lika vackert året runt.
  Lika vackert året runt.
  Notera toppstationen på Hamra Express.
  Notera toppstationen på Hamra Express.
  Välutrustat kök.
  Välutrustat kök.
  Mysigt för två.
  Mysigt för två.
  Bra med dusch och WC på båda våningsplanen.
  Bra med dusch och WC på båda våningsplanen.
  Rymlig entré. Vy mot relaxen.
  Rymlig entré. Vy mot relaxen.
  Sovrum för fyra.
  Sovrum för fyra.
  Sovrum för tre.
  Sovrum för tre.
  För mycket ytterkläder och många pjäxor.
  För mycket ytterkläder och många pjäxor.
  Vy från entrédörren.
  Vy från entrédörren.
  Friggeboden ingår.
  Friggeboden ingår.
  Tomten går en bra bit upp i backen.
  Tomten går en bra bit upp i backen.
  Granne med björksogen.
  Granne med björksogen.
  Snart är vintern här!
  Snart är vintern här!
  Fastighetskarta
  Fastighetskarta

  Karta