Fjällhus på hög höjd!

Ett av Bruksvallarnas bästa lägen! Med utsikt rakt mot Skarvarna och Kariknallarna, högt upp på fjällsluttningen, ligger detta trevliga fjällhus med ostört läge! Ett hus byggt med kärlek och som endast har haft en ägare som dessutom inte har hyrt ut huset.

På ca 80 m² bor man fint med stora fönsterpartier mot fjällkedjan och en takhöjd på som mest 4 meter. Här ryms allrum och kök i öppen planlösning med en kamin mitt i, 3 sovrum, badrum med bastu och tvättmaskin samt en gäst-WC. Loftet, som ingår inte i boarean, passar perfekt för TV-tittande och extra nattgäster. Lägg till en solig altan i tre väderstreck, ett gästhus med skotergarage inunder, en väl tilltagen tomt på 3 300 m² samt skidspår och skoterled precis i närheten så har ni det optimala fjällboendet med ca 10 - 12 möjliga bäddar.

Huset säljs med en del inventarier - resten får man skaffa själv efter eget tycke och smak. Tillträde under hösten 2022 – så kan man både få en fin höst i fjällen och fira jul i eget hus.

Nordic-Ski:s preparerade skidspår går endast ett par hundra meter från huset och det finns även en anslutningsled till de större skoterlederna. På 15 min med bil når man de stora alpinanläggningarna i Ramundberget respektive Funäsdalen. Lägg till 10 minuter och man kommer till alla backarna i Tänndalen. Sommartid är det bara att ta på vandringskängorna, öppna dörren och gå upp mot kalfjället.

Annars är det gott att "bara stanna hemma", njuta av utsikten och av lugnet och ladda batterierna. Välkommen in!

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 78 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Trivsamt inrett fjällhus med träpanel i taken och parkettgolv i ask, om inget annat anges.

ENTRÉ: Rymlig entré med praktisk inbyggd förvaring för skor och både hängande och liggande kläder. Torkskåp samt uppvärmt granitgrått klinkergolv torkar både skor och kläder över natten.

ALLRUM: Härligt rum för både avkoppling och trevligt umgänge. Det här är husets givna hjärta med öppen planlösning mot köket och med en värmande kamin mitt emellan. Detta rum har takhöjd på som mest ca 4 m vilket tillsammans med många fönster i sydväst och även fönster vid taknocken ger både rymd och ljus och framför allt utsikt mot både Skarvarna och Kariknallarna. Väggarna är klädda med liggande träpanel för den rätta fjällkänslan. Utgång till härlig altan i sydväst.

ALTAN: I detta "uterum" lyser solen från morgon till kväll. En del av altanen har skyddande tak dessutom finns en vindskyddad hörna i både öster och väster. Underbar utsikt mot Skarvarna och Kariknallarna.

KÖK: Välplanerat kök med vita skåpsluckor och sandfärgat kakel, modell mindre, som skyddar väggarna från stänk. Bänkskivor i massiv ek. Maskinutrustningen består av: kyl/frys, diskmaskin, spis med häll och ugn, fläkt samt inbyggd mikrovågsugn. Matplats för 6-8 personer och utsikt genom två fönster. Liggande träpanel på väggarna.

SOVRUM 1: Husets största sovrum har plats för dubbelsäng, fjällutsikt från huvudkudden och utgång direkt till altanen. Fondvägg i caffe-latte-kulör, övriga väggar är vitmålade. 3 garderober.

SOVRUM 2: Sovrum för två i våningssäng. Vitmålade väggar samt 2 garderober.

SOVRUM 3: Snarlikt sovrum 2 med våningssäng, vitmålade väggar och 1 garderob.

LOFT: Perfekt utrymme för t.ex. extra gäster. Golvytan är ca 10 m² och takhöjden knappt 1,9 m vilket innebär att ytan inte kan räknas in i boarean - men den är ju fullt användbar i alla fall.

BADRUM/BASTU/TVÄTT: Helkaklat badrum med vita väggar rostrött klinkergolv med värme. Bastun rymmer ca 4 personer och har ett trevligt runt fönster att spana ut igenom. Här finns även en tvättmaskin och ett linneskåp. I övrigt finns dusch, handfat med underskåp, spegel med belysning, WC, vädringsfönster och infällda spotlights i taket.

Gäst-WC: Perfekt med en extra WC om man är många. WC, handfat och spegel med belysning. Vitmålade väggar och rostrött klinkergolv.

Byggnad

Typ av byggnad 1 plan med litet loft
Boarea 78 m²
Byggnadsår 2005
Vatten & avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme Trä
Fasad Timmerpanel
Fönster 3-glasfönster
Bjälklag Trä
Tak Betongtegel
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Direktverkande el
Ventilation Självdrag.
TV Parabol
Bredband Finns ej. Mobilt bredband fungerar bra. Fiber finns i närheten.

Övriga byggnader Gäststuga om ca 17 m².
Skoterförråd om ca 15 m² beläget i souterrängplan, under gästhuset.

Huvudbyggnad

Energideklaration

Utförd Ej utförd

Ekonomi

Pris 6 975 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde 2 066 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 160 000 kr
Värdeår 2005
Driftkostnad 35 607 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 22 000 kr
 • Vatten/avlopp: 7 695 kr
 • Renhållning: 3 300 kr
 • Sotning: 260 kr
 • Väg/Samfällighetsavgift: 2 352 kr

I "Uppvärmning" ingår även hushållsström samt abonnemangskostnad för 20A, 10 131 kr. Elförbrukningen är beräknad till ca 14 300 kWh/år. Kostnaden för försäkring tillkommer liksom för plogning av infartsvägen från Wallesvägen. "Samfällighet" avser underhåll och plogning av vägen.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 906 000 kr
 • Småhusbyggnad: 1 160 000 kr
 • Tomt, uteplats

  Tomtarea 3 304 m²
  Uteplats Altan om ca 32 m² i såväl öster, söder och väster.
  Parkering P-plats på gården för 3-4 bilar

  Närområde

  I snösäkra Bruksvallarna satsas verkligen på längdåkning! De senaste 10 åren har närmare 50 miljoner kr investerats för att göra området riktigt attraktivt för både motionärerna och eliten – och det har man lyckats bra med.

  Från hösten 2017 garanteras snö redan i oktober/november tack vare Bruksvallarna Snow Farming. Det finns också en ambition att så småningom ordna Världscuptävlingar här. Redan nu ordnas uttagningar till Världscupen och TV:s Vinterstudion har valt att ha sin premiär här i november sedan 2010. Då deltar skideliten från hela världen som många gånger även förlägger sina träningsläger här. En del har t.o.m. blivit så förtjusta i området att de skaffat eget boende i byn.

  Totalt sett finns tillgång till 30 mil preparerade skidspår – Nordic Ski-skidspåren passerar precis i närheten. Kvällstid finns även ett elljusspår nere vid Nordic Ski Arena, som skidstadion i Bruksvallarna heter.

  Snövesslorna, som startar nere vid Hotell Bruksvallsliden, tar en snabbt upp till Kariknallens våffelstuga och början på "solturen" mot Tänndalen.

  Tar man bilen 6 km norrut hittar man Ramundberget med riktigt bra liftsystem, precis som i Tänndalen och i Funäsdalen där den nya gondolbanan går från byn till toppen av berget. Skidbussen är perfekt för att transportera sig mellan dalgångarna oavsett om man vill åka utför eller på längden.

  Skoteråkarna får också sitt! Nära, men på bra bulleravstånd, finns tillgång till 60 mil skoterleder, anslutningsled finns.

  På sommaren lockar fjällvandring, cykling (totalt 45 mil MTB-leder), golf och fiske. Annars är det otroligt vackert i Bruksvallarnas by där en långpromenad kan innehålla t.ex. ett besök på Fjellost och Bruksvallarnas Rökeri, lite shopping på Topsport och Vävstugan och kanske en lunch eller middag på Brasseri Kerstin. Matinköpen görs med fördel hos Stigmyhrs Livs. Skola, förskola och bensin finns mitt i byn. Övrig service som hälsocentral, systembolag mm finns i Funäsdalen.

  FUNÄSFJÄLLEN
  Funäsfjällen är samlingsnamnet för orterna i västra Härjedalen, dvs (i bokstavsordning): Bruksvallarna, Fjällnäs, Funäsdalen, Ljusnedal, Messlingen, Ramundberget, Tänndalen och Tännäs.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Servitut Avtalsservitut Kraftledning
  Avtalsservitut Ledning
  Rättigheter förmån Förmån: Avtalsservitut: Väg, D202200389577:1.1
  Rättigheter last Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 23-IM2-79/4067.1 Last: Avtalsservitut: Ledning, 23-IM2-88/4747.1
  Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:80 ändamål: Vägar

  Övrigt, vägbeskrivning

  Vägbeskrivning

  I östra Funäsdalen/riksväg 84: kör in på Vallarvägen vid skyltning mot Bruksvallarna och Ramundberget. Kör Vallarvägen 15 km. Sväng vänster på Stationsvägen/ner mot skidstadion. Kör 600 m, sväng höger vid StigMyhrs Livs. Kör ca 1,7 km. Sväng vänster precis innan portalen med Walles.

  Bilder

  Drömläge!
  Drömläge!
  Bo vid pilen, till vänster i bild.
  Bo vid pilen, till vänster i bild.
  Högt läge ca 800 meter över havet.
  Högt läge ca 800 meter över havet.
  Gott om spår och leder.
  Gott om spår och leder.
  Tomt om 3 300 kvm med avskilt läge.
  Tomt om 3 300 kvm med avskilt läge.

  Karta