Drömboende vid slalombacken!

ÄKTA SKI-IN/SKI-OUT! Med hänförande utsikt över sjö och fjäll och med skidbacken bokstavligen vid tomtgränsen ligger detta unika hus med gott om plats för hela släkten - totalt har man hela 225 m² boarea och ca 80 m² biarea att vistas på. Här bor man fint i ett väl underhållet och nyligen renoverat hus som värms upp med fjärrvärme. Huset har mycket bra energiprestanda, energiklass C, vilket är kravet för ett nybyggt hus och en stor fördel i dessa tider.

Här finns 3 separata enheter; 1 större lägenhet om 135 m² på entréplanet samt 1 något mindre lägenhet och 1 delvis ombyggd gillestuga med kokvrå och badrum på souterrängplanet. Totalt finns 4-5 sovrum, 2 nyrenoverade badrum varav ett med bastu, 2 nyrenoverade kök, 3 allrum, öppen spis, kamin, både varm- och kallförråd samt skidförråd. Dessutom finns ett uppvärmt garage som nås inifrån den större lägenheten - så kan man packa i och ur bilen i värmen även när snön yr som mest. På den stora altanen har man sol hela dagen tills dess att den så småningom går ner bakom Skarvarna. Under tiden kan man spana på dem som åker i backen, kör skoter nere på isen eller badar i sjön när sommaren kommit.

Det här är ett hus som passar lika bra för permanentboende som för fritidsboende eller kanske en mix av de båda. Med tanke på det fina läget så är detta förstås ett attraktivt boende att hyra ut - helt eller delvis. All tänkbar service, liksom för- och grundskola samt fritids, finns på bekvämt gångavstånd. Skidorna tar man direkt från huset oavsett om man vill åka utför eller i de fint preparerade skidspåren. Ett riktigt härligt fjällboende!

Planlösning

Antal rum 7 varav 4-5 sovrum
Boarea 224 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Detta är ett riktigt välplanerat och trivsamt boende i gott skick. En stor del av inventarierna kommer att ingå - så man kan snudd på bara flytta rakt in!
För detaljerad information om utförda renoveringar: se fliken Byggnad.
Där golvvärme finns så är den vattenburen.

---------- LÄGENHET 1 ----------

ENTRÉ: Rymlig entré med gott om plats för alla ytterkläder. Golv med grå skiffer samt målad väggpanel i ljusgrått. Vitlaserad panel i taket.

Gäst-WC: I anslutning till entrén finns detta lilla rum med handfat, WC och vädringsfönster. Uppvärmt golv med skimrande brun klinker och målade väggar.

ALLRUM: Härligt allrum med stora fönsterpartier, extra högt i tak och en vacker öppen spis. Förutom både läs- och soffhörna finns utrymme för matplats för ett stort antal middagsgäster, beroende på vilket bord man väljer. Utgång till altanen. Ekgolv och målade väggar.

KÖK: Välplanerat kök med riktigt bra förvaring i mängder av lådor och i ett par vitrinskåp. De vita lådfronterna passar fint ihop med den vitlaserade träpanelen på väggarna, ekgolvet och den svarta bänkskivan av granit däremellan. Maskinparken är från 2020 och i rostfritt: kombinerad kyl/frys, spis med induktionshäll och ugn samt fläkt. Diskmaskinen däremot är vit och lite nyare, från 2023. Köket har en trevlig bardisk och en given plats för kökssoffan.

SOVRUM 1: Sovrum för 1-5 personer, beroende på hur man vill möblera. Ekparkett och ljus tapet. 1 garderob.

SOVRUM 2: Här sover 2 gott i dubbelsäng och kanske ytterligare 2 i våningssäng. Garderob, ca 2 m bred, med spegelförsedda skjutdörrar. Ekparkett, fondvägg med vitlaserad råspont och övriga väggar målade.

SOVRUM 3: Ytterligare ett rum med plats för dubbelsäng. Ekparkett och ljus tapet.

BAD/TVÄTT/BASTU: Riktigt läckert badrum med spa-känsla. Bastun har plats för 8 - 10 personer och det finns både dusch och badkar. I övrigt finns tvättpelare (2020), handfat med förvaring inunder, WC och vädringsfönster. Såväl väggar som golv är klädda med stora keramikplattor i brungrått. I taket sitter vitmålad slätspont med infällda spotlights här och där.

FÖRRÅD/PASSAGE: Denna passage leder till garaget. På vägen dit finns 3 garderober.

---------- LÄGENHET 2 ----------

ENTRÉ: Lagom stor hall med hatthylla. Grå plastmatta och målade väggar.

ALLRUM: Trivsamt rum med plats för både soffa och läsfåtöljer. Björkgolv, målade väggar samt en fondvägg med grålaserad slätspont. Halvöppen planlösning mot köket.

KÖK: Fullt utrustat kök med kyl/frys, diskmaskin, spis med häll och ugn samt fläkt. Samtliga vitvaror från 2020. De släta luckorna i ek går fint ihop med den svarta bänkskivan, det vitlaserade ekgolvet och den lika vitlaserade träpanelen. Målade väggar vid den givna matplatsen.

SOVRUM: Här sover 4 gott i dubbelsäng samt i inbyggd våningssäng. Vitlaserat ekgolv och målade väggar. 1 fristående garderob/hylla.

BADRUM: Rymligt rum med helkaklade väggar i vitt och skimrande klinker i rostbrunt på det uppvärmda golvet. WC, duschhörna med frostade vikbara väggar, handfat med lådor inunder och överskåp med spegeldörrar.

FÖRRÅD/TVÄTT: Liten tvättmaskin och utrymme för diverse ting finns här.

---------- KONTOR ETC ----------

Detta är egentligen den tidigare gillestugan men som numera separerats från våningen ovanför och fått en egen ingång. Hur man vill använda detta är upp till var och en.

ALLRUM: Rummet fungerar som kontor och/eller som extra boende. Förutom en uteplats utanför finns en värmande kamin mitt i rummet. Laminatgolv, fondvägg i brunt samt övriga väggar målade.

KÖKVRÅ: Bakom vikväggar döljer sig diskho, kokplatta och en mindre kyl.

BADRUM: I det före detta pannrummet finns numera WC, handfat och dusch. Målade väggar och golv.

MATKÄLLARE/FÖRRÅD: Ett par mindre förråd och en sval matkällare.

Byggnad

Typ av byggnad 1 plan med souterrängplan
Boarea 224 m²
Biarea 48 m²
Byggnadsår 1972
Vatten & avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glasfönster
Bjälklag Betong
Tak Plåt
Grundläggning Grundsulor
Uppvärmning Fjärrvärme, vattenburen
Ventilation Självdrag
TV Fiber
Bredband Fiber
Renoveringar .
Lägenhet 1= den stora lägenheten på entréplan
Lägenhet 2= lägenhet på nedre plan
Lägenhet 3= kontoret/fd.gillestugan på nedre plan

2023: Ny diskmaskin i lgh 1.
2022: Ny WC, handfat, dusch och kokvrå i lgh 3.
2021: Ny farstukvist och nya innerdörrar i lgh 1.
2021: Skidförråd till lgh 2 och 3.
2020: Målning av fasad och fönsterfoder.
2020: Ny vägg, nya dörrar nytt plåttak i/på garaget.
2020: Helt nya kök inkl. nya vitvaror i lgh 1 och 2.
2020: Totalrenovering av badrum, inkl ny bastu, tvättmaskin och torktumlare, i lgh 1.
2020: Totalrenovering av badrum, inkl. ny tvättmaskin, i lgh 2.
2020: Ny tapet alt målning av alla väggar samt nya golv, dock ej i hall, i lgh 1.
2020: Ny tapet alt. målning av alla väggar och tak samt nya golv i kök och sovrum i lgh 2.
2020: Nya innerdörrar i lgh 2.
2019: Dränering och utvidgning av parkering.
2019: Nya altan lgh 1 samt nytt trädäck vid lgh 2 och 3.
2019: Nya ytterdörrar i lgh 1, 2 och 3.
2019: Igenläggning av invändig trappa mellan lgh 1 och lgh 3.Energideklaration

EnergiklassC
Datum 2023-03-21
Energikonsumtion 176 kWh/m2 år.
Primärenergital 90

Ekonomi

Pris 6 975 000 kr
Taxeringsvärde 2 208 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 622 000 kr
Värdeår 1972
Summa inteckningar 1 996 000 kr


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 586 000 kr
 • Småhusbyggnad: 1 622 000 kr
 • Tomt, uteplats

  Tomtarea 1 366 m²
  Övrigt Naturtomt
  Uteplats Altan om ca 60 m² i söder och sydväst. Uteplats med trädäck om ca 30 m² i sydväst.
  Parkering Garage om ca 30 m². Ingår i biarean och nås inifrån lgh 1.
  P-plats på gården för 3-4 bilar.

  Närområde

  På Berggatan 3 bor man både back- och spårnära samtidigt som man på några minuter går till Funäsdalens centrum med flera affärer, restauranger och annat trevligt. Fritids finns på granntomten och skolbarnen kan gå själva till skolan på ett par minuter. Unikt är att eleverna, tack vare skidbacken utanför, kan ta sig ett par åk på en långrast.

  Funäsdalsberget erbjuder fantastisk skidåkning i några av Sveriges bästa och längsta pister. Med över 300 meters fallhöjd (högsta i Funäsfjällen) finns här skidåkning med både branta och svåra partier som kräver lite mer, långa härliga sluttningar och roliga skogspartier.

  För den som vill ha lite variation i utförsåkningen har man på ett skidpass även tillgång till anläggningarna i Tänndalen, Ramundberget, Kappruet och Kröket. Skidbussen, som stannar i korsningen Åsargatan/Vallarvägen, är ett enkelt sätt att ta sig runt i dalgångarna.

  Längdåkarna har tillgång till totalt 30 mil preparerade skidspår - Nordic-Ski-spåren går på båda sidor om vägtunneln under skidbacken och vid den närbelägna idrottsplatsen finns även ett elljusspår och ett utegym. Lite längre bort, på andra sidan Ljusnan, samt nere på sjön går en skoterled för anslutning upp på fjället. Totalt finns 60 mil skoterleder i området.

  Sommartid hittar man fint fiske, härliga badklippor och kanotvatten i Ljusnan och i Funäsdalssjön. För fjällvandraren finns förstås obegränsat med turmöjligheter och cykelentusiasten har 45 mil MTB-cykelleder i fjällmiljö att utforska.

  Ett stort dygnet-runt-gym finns i närheten och en paddelbana öppnar i byn denna jul. Yoga, simhall, museum, bibliotek, sommarmarknader, konserter, filmfestivaler, teatrar, konstrundor, mysoxsafari etc. finns också att sysselsätta sig med.
  Eller så sätter man sig bara på en fjällsluttning och bara njuter av tillvaron 😉

  FUNÄSDALSBERGETS ALPINOMRÅDE
  Från huset åker man direkt ut i "Gamla Backen" och ner till gondolen som raskt tar en upp till bergets topp. På berget snsluter både Röstbergsliften och Kåvan Express. Den senare är en blixtsnabb 6-stolslift, som på några minuter tar en upp på toppen av berget. Liftens skyddade läge gör att den ofta är den enda liften i hela Funäsfjällen som har öppet vid hårt väder. Från toppen har man en hänförande utsikt över västra Härjedalens fjällmassiv och ända in i Norge. Blir man sugen på att hoppa finns Funäsparken med hopp, rails och allt där emellan för alla typer av parkåkare: från den erfarne jibbern till nybörjaren.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Stadsplan (1982-02-11)

  Övrigt, vägbeskrivning

  Vägbeskrivning

  Från riksväg 84 i östra Funäsdalen kör Vallarvägen mot Bruksvallarna/Ramundberget. Efter ca 400 m sväng vänster på Berggatan så ligger huset på vänster hand precis innan tunneln som går under skidbacken.

  Bilder

  Perfekt läge mitt i byn.
  Perfekt läge mitt i byn.
  Närmsta granne med skidbacken.
  Närmsta granne med skidbacken.
  Fasad i sydväst.
  Fasad i sydväst.
  Fjäll- och bergnära.
  Fjäll- och bergnära.
  Gott om soliga uteplatser.
  Gott om soliga uteplatser.
  Närbelägen restaurang.
  Närbelägen restaurang.
  Ta skidorna direkt ut i backen.
  Ta skidorna direkt ut i backen.
  Entréplanet.
  Entréplanet.
  Vi går in i lägenhet 1.
  Vi går in i lägenhet 1.
  Härliga ytor för stora sällskap.
  Härliga ytor för stora sällskap.
  Rejäla fönster och utgång till ...
  Rejäla fönster och utgång till ...
  ... altanen om ca 60 m².
  ... altanen om ca 60 m².
  Vindskyddad hörna.
  Vindskyddad hörna.
  Ser ni gondolerna?
  Ser ni gondolerna?
  Ute möter inne.
  Ute möter inne.
  Öppen planlösning och lutande tak.
  Öppen planlösning och lutande tak.
  Plats för många gäster.
  Plats för många gäster.
  Spisen ger mys i både allrum och kök.
  Spisen ger mys i både allrum och kök.
  Gott om förvaring.
  Gott om förvaring.
  Sovrum 1.
  Sovrum 1.
  Sovrum 2.
  Sovrum 2.
  Sovrum 3.
  Sovrum 3.
  Läckert rum för bad och tvätt.
  Läckert rum för bad och tvätt.
  Bastu för många.
  Bastu för många.
  Entré med praktiskt stengolv.
  Entré med praktiskt stengolv.
  Gäst-WC invid entrén.
  Gäst-WC invid entrén.
  Varmgarage om dryga 30 m².
  Varmgarage om dryga 30 m².
  Mot souterrängplanet.
  Mot souterrängplanet.
  Skidförråd.
  Skidförråd.
  Uteplats vid lägenhet 2. Vi går in.
  Uteplats vid lägenhet 2. Vi går in.
  Nyrenoverat och fräscht.
  Nyrenoverat och fräscht.
  Fullt utrustat kök.
  Fullt utrustat kök.
  Rymligt sovrum.
  Rymligt sovrum.
  Nytt och fräscht.
  Nytt och fräscht.
  Solig uteplats utanför kontoret.
  Solig uteplats utanför kontoret.
  Rymligt kontor/f.d. gillestuga.
  Rymligt kontor/f.d. gillestuga.
  Värmande kamin.
  Värmande kamin.
  Bakom jalusi-dörrarna finns ...
  Bakom jalusi-dörrarna finns ...
  ... en funktionell kokvrå.
  ... en funktionell kokvrå.
  Badrum med dusch.
  Badrum med dusch.
  Fin utsikt från mat- eller skrivbordet.
  Fin utsikt från mat- eller skrivbordet.
  Härlig eftermiddagssol.
  Härlig eftermiddagssol.
  Nära till både skola och fritids.
  Nära till både skola och fritids.
  Gångavstånd till förskolan ca 300 m bort.
  Gångavstånd till förskolan ca 300 m bort.
  Fina spår nere på sjön.
  Fina spår nere på sjön.
  Ta gondolen till bergets topp.
  Ta gondolen till bergets topp.
  Riktigt bra backar.
  Riktigt bra backar.
  Toppenläge i byn.
  Toppenläge i byn.
  Vackra vyer även sommartid.
  Vackra vyer även sommartid.
  Välkommen till Berggatan 3!
  Välkommen till Berggatan 3!
  Tomtkarta
  Tomtkarta

  Karta